Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria torna a disfrutar de la festa de Sant Vicent



Les actuacions de El Diluvi i l'orquestra La Pato, principals atraccions per a la gent jove en les celebracions copatronals del municipi


Les festes de Sant Vicent Ferrer a Llíria s'inauguraran oficialment este divendres amb l'acte de presentació que comptarà, a més, amb les actuacions del cantant Serafín Zubiri i l'artista local Mª Ángeles Almela. Este dia donarà pas al sempre intens cap de setmana previ a la festivitat del copatró de la ciutat, dins d'una programació que va començar ja el 17 d'abril i s'estendrà fins a l'1 de maig. 

L'Ajuntament de Llíria i la Confraria de Sant Vicent Ferrer organitzen este programa de celebracions que reuneix els veïns i veïnes de la localitat al voltant d'estos costums festius, i que s'esperen amb molta il·lusió i obertes a les persones altres poblacions que vulguen sumar-se, després de dos anys sense poder viure-les.

Per això, l'alcalde Joanma Miguel ha animat a tota la ciutadania a "viure intensament estes festes de 2022, també des de la responsabilitat, i que ens permetran recuperar la multitud d'espais de convivència veïnal que ens ofereixen estes jornades plenes d'activitats populars i multitudinàries en un exercici de comunió i estima per les tradicions del poble de Llíria". 

El diumenge 24, després del Festival de Paelles, arribarà un dels principals plats forts dirigits a la gent jove en estes festes. A les 16.00 hores, al parc de Sant Vicent, actuarà El Diluvi, un dels grups de folk modern en valencià més destacats del panorama actual. Amb el seu recentment cinqué àlbum 'Present', ens oferiran temes vitals que suposen un salt avant en la sonoritat de la banda, renovada sense perdre la seua essència. 

Ja a la nit, el teatre de la Banda Primitiva acollirà l'espectacle "Cómico" del reconegut actor Rafael Álvarez 'El Brujo'. La compra d'entrades per a esta representació està disponible en l'App i web municipal. 

Tradicional rogativa
El dilluns 25 d'abril serà el dia gran de les festes i més esperat durant estos dos anys. La tradicional rogativa és un dels actes que millor expressa el sentiment llirià en estes jornades. Milers de persones acompanyen a la imatge de Sant Vicent fins al parc on se celebra un esmorzar popular i una solemne missa a l'ermita. 

Després de la benedicció de les aigües, al costat de l'olivera on va predicar el pare Vicent Ferrer, la comitiva tornarà fins a la parròquia de l'Assumpció. La fi de festa el posarà l'orquestra La Pato i una paella gegant a la plaça Major. 

La programació festiva, que continuarà al llarg de la resta de la setmana, inclou també els concerts de la Banda UDP Llíria-Camp de Túria-Serrans i de la Unió Musical de Llíria, un sopar popular a el Pavelló Pla de l'Arc i la novena cursa 10K de Sant Vicent, entre altres actes, per a concloure l'1 de maig amb la processó en honor al copatró de la ciutat.

"La celebració de nou de les festes de Sant Vicent Ferrer a Llíria constitueix el millor indicador de la tornada a la normalitat en la vida social del municipi. Després de dos anys de parèntesis per la pandèmia, l'activitat festiva, que amb tanta il·lusió hem preparat des de la Confraria i l'Ajuntament, tornarà a ocupar el parc de Sant Vicent i els carrers del municipi", ha volgut destacar l'edil de Festes, Pedro Vicente.
 

Programa de festes Sant Vicent 2022 



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon