Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Biblioteca Valenciana exhibeix fons de la seua col·lecció cervantina per a commemorar el Dia del Llibre


   Disposa d'exemplars del Quixot traduïts a 29 idiomes diferents com a grec, àrab, xinés i japonés


   La Biblioteca Valenciana inaugurarà aquest dissabte, el 23 d'abril, coincidint amb el Dia del Llibre i l'efemèride de la mort de Cervantes, una mostra d'obres de la seua col·lecció cervantina en la sala d'exposició permanent. Així mateix, realitzarà un taller didàctic sobre els llibres que han marcat la nostra vida per a commemorar la festivitat cultural.

   Considerada com una de les col·leccions especialitzades més importants en Cervantes que hi ha a Espanya, compta amb 4.442 documents i inclou edicions d'obres de l'autor i estudis sobre la seua vida i altres aspectes rellevants del creador del Quixot: biografies, catàlegs, discursos, diccionaris, obres de teatre, retallades de premsa i fins i tot receptes de cuina que contextualitzen l'obra.

   'El Quixot' és una obra universal que està traduïda a moltes llengües. La Biblioteca Valenciana disposa d'exemplars traduïts a 29 idiomes diferents com a grec, àrab, xinés i japonés, exemplars que el visitant podrà veure en l'exposició.

   Altres documents que es poden consultar són: l'edició impresa a València en 1605 per Pedro Patricio Mey, la 'Vida de Cervantes' pel seu primer biògraf Gregorio Mayans i Siscar, 'Cartas cervantinas' de Juan Antonio Mayans i Siscar i Juan Antonio Pellicer i Saforcada, 'Ensayo crítico sobre las Novelas ejemplares de Cervantes con la bibliografía de sus ediciones' per Luis Orellana i Rincón i 'El Ingenioso hidalgo Don Quixote de la Mancha compuesto por Miguel de Cervantes Saavedra, Nueva edición, corregida por la Real Academia Española' per Joaquin Ibarra.

   A més, es disposa d'una guia de recursos sobre la biblioteca cervantina que s'inclou en la pàgina web http:bv.gva.es La Biblioteca Valenciana custòdia la col·lecció de Francesc Martínez i Martínez, que va iniciar la seua col·lecció en 1905.

   En 1952 la Diputació de València va adquirir la seua biblioteca i des del 2001 la Biblioteca Valenciana és l'encarregada de cuidar el contingut amb el compromís d'incrementar la col·lecció.

   D'altra banda, demà a les 12.00 hores, es realitza el taller didàctic 'Libros memorables de nuestra vida', gratuït i dirigit a un públic adult.

   L'activitat consistirà en l'anàlisi i debat sobre les claus perquè ens atrape un llibre o per què recordem més sovint als personatges enfront de l'argument. Per a assistir s'ha de fer una reserva prèvia en la web de la Biblioteca.


* Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon