Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Joyce Carol Oates, Carlos Zanón, Natàlia Gisbert i Silvestre Vilaplana, entre els nominats de VLC Negra


    -

   Joyce Carol Oates, Carlos Zanón, Alexis Ravelo, Virginia Feito, Esther García Llovet, Marina Sanmartín, Natàlia Gisbert o Silvestre Vilaplana són alguns dels autors nominats en la desena edició del festival VLC Negra.

   El certamen ha donat a conéixer, com cada any, les quinze novel·les que opten al guardó en les tres categories: Mejor Novela, Millor Novel·la i Best Novel.

   Entre els autors de les novel·les seleccionades hi ha fins a quatre guanyadors del premi en anteriors edicions: dos en la categoria de Millor novel·la, Carlos Zanón, guanyador en 2013, i Alexis Ravelo, guanyador en 2015. I altres dos en la categoria de Millor novella·la: Silvestre Vilaplana, guanyador en 2016, i Joan Canella i Jordi Colonques, que es van fer amb la distinció en 2018. També destaquen noms com el d'Esther García Llovet, Marina Sanmartín, Natàlia Gisbert, Joyce Carol Oates o Virginia Feito.

   Seran els vots dels lectors els que atorguen els premis en cadascuna de les categories del certamen. Els vots s'emetran a través de la web de VLC NEGRA (https://valencianegra.com/nominados-novelas-vlcn-2022). Només s'acceptarà un vot per cada URL i direcció de correu electrònic.

   El termini per a exercitar el vot s'estén entre el 5 d'abril, data de hui, i el 5 de maig, el dia previ a l'inici del festival. Els premis es faran públics i s'entregaran als guanyadors el 14 de maig, després de les sessions vespertines de trobades entre autors.

   El director del festival, Jordi Llobregat, ha destacat la qualitat de les novel·les nominades: "Ens ha resultat molt difícil escollir als finalistes en cada categoria, ja que en l'últim any, després de l'aturada de la pandèmia, moltes editorials han llançat títols que estaven reservant fins que s'observara una millora de la situació sanitària. Bona prova és la presència de fins a quatre guanyadors en anteriors edicions de VLC NEGRA en les categories de Millor Novel·la i de Mejor novela".

   Llobregat també ha subratllat el major al·licient d'aquests premis per als autors. "El fet que les novel·les guanyadores les trien els mateixos lectors és el més important d'aquests premis. Els autors ho valoren enormement. Constitueix una cosa especial, doncs no hi ha gens millor que ser premiat pel públic al que un es dirigeix", ha asseverat.

   Els títols seleccionats com a millor novel·la de 2022 són Spanish beauty, de Esther García Llovet (Anagrama); Bologna bogie, de Justo Navarro (Anagrama); Love song, de Carlos Zanón (Salamandra); Los nombres prestados, de Alexis Ravelo (Siruela); i Las manos tan pequeñas, de Marina Sanmartín (Harper Collins).

   En l'apartat de Millor Novel·la apareixen Monumental, de Joan Canela y Jordi Coloques (ed. Bromera); Vi i veritat, de Natalia Gisbert (Bromera); Olor de difunt, de Ludmila Lacueva (Llibres del delicte); La dona invisible, de Mònica Richart (Edicions del Bullent), i Suburbis del paradís, de Silvestre Vilaplana (crims.cat).

   Entre els nominats a Best Novell figuren Empezamos por el final de Chris Whitacker (Salamandra); El legado de Maude Donegal. el hijo superviviente, de Joyce Carol Oates (Siruela); La señora March, de Virginia Feito (Lumen); Bobby March vivirá para siempre, d'Alan Parks (Tusquets); i Los alcatraces, d'Anne Hébert (Impedimenta).


* Pots llegir-ho per qué la font i Crònica som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon