Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Conclouen els treballs en les línies 1, 2 i 3 de Metrovalència, incloses les de Bétera-Masies i Llíria-Benaguasil

Els treballs de la línia Bétera-Masies conclouen el dilluns 25, mentre que el trajecte Llíria-Benaguasil el fan huí diumenge.

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) conclou aquests dies la primera fase d'una sèrie d'obres de manteniment i millora de via a les Línies 1, 2 i 3 de Metrovalència, en què l'empresa pública invertirà en total 32,1 milions de euros. Els treballs han obligat a realitzar diferents talls del trànsit ferroviari a diferents trams dels recorreguts, que han estat compensats amb serveis substitutoris d'autobusos.

D'aquesta manera, els treballs que han afectat el trajecte Llíria-Benaguasil 1r de la Línia 2 conclouen aquest diumenge, mentre que als trams Bétera-Masies, de la Línia 1, i Rafelbunyol-Albalat dels Sorells, de la Línia 3, finalitzaran el dilluns 25.

Per tant, des de dilluns a la Línia 2 i des del dimarts 26 a les Línies 1 i 3, les circulacions ordinàries tornaran a produir-se per ferrocarril a tota l'extensió de la xarxa de Metrovalència, inclòs el servei nocturn de cap de setmana, ha informat la Generalitat en un comunicat.

En concret, s'han renovat diferents trams en superfície de la Línia 1 (Bétera-Villanueva de Castelló), Línia 2 (Llíria-Torrent Avinguda) i Línia 3 (Rafelbunyol-Aeroport) per aconseguir una “millora substancial” del servei ferroviari en matèria de seguretat, comoditat i puntualitat que "repercutirà directament els usuaris i usuàries".

Les dates dels talls de servei, Setmana Santa i Pasqua, han estat triades per causar "les menys molèsties possibles" a les persones usuàries, atès que en aquests dies s'acumulen nombrosos festius i en les jornades feiners no hi ha classes, en tractar-se de vacances escolars i universitàries.

APARELLS DE VIA
Amb aquesta intervenció s'ha actuat sobre aparells de via (desviaments, fuites, travesses, aparells de dilatació o toperes) i passos a nivell, amb trànsit de vehicles, encara que també per a vianants i entre andanes.

Concretament, amb les actuacions de la Línia 1 s'han renovat tres trencalls, dos trams de via i un pas a nivell de vianants. Amb les de la Línia 2 s'han renovat tres trencalls, un tram de via i un pas a nivell vehicular.

Així mateix, amb les de la Línia 3 s'han substituït 13 desviaments, s'han millorat 12 passos a nivell per al trànsit rodat, s'han renovat de forma completa tres passos a nivell de vianants i la urbanització de dos passos de vianants més. Addicionalment, s'han renovat, millorat o desplaçat lateralment la via en diversos trams i s'han substituït les dues toperes al final de la línia a l'estació de Rafelbunyol.

Aquestes actuacions s'han previst amb la finalitat de fer front al deteriorament que pateixen aquests elements provocat pel pas del temps i les condicions climatològiques.

Tant els aparells de via com els passos a nivell són els punts de la xarxa que més problemes generen al servei de manteniment, per la qual cosa requereixen ser reemplaçats a curt o mitjà termini, explica FGV.



* Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon