Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Benaguasil sol.licita de nou a la Generalitat una subvenció de 600.000 euros per a rehabilitar l'Antiga Estació de Dalt

Aquesta infraestructura es troba desafectada de tot ús ferroviari havent-hi sida adquirida per l'ajuntament el 2018, concretant-se en una zona verda d'uns 7.500 m2 oberta a l'ús públic i de l'edifici de l'antiga estació.

Per assumir l'actuació el projecte ha estat presentat a la convocatòria d'ajuts del Pla Conviure del Consell i està valorat en més de mig milió deuros.

El projecte contempla la creació d´una zona infantil i un centre cultural obert a la ciutadania.

L'Ajuntament de Benaguasil ha sol·licitat una subvenció de 599.828,70 € a la Vicepresidència Segona i la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura. Aquesta serà per abordar l'execució de les obres d'adequació, regeneració i rehabilitació urbana de les antigues instal·lacions ferroviàries de RENFE, mitjançant el Pla Conviure.

No és la primera vegada

La memòria que es torna a presentar, persegueix transformar aquesta zona en un espai urbà de trobada dinàmica, que permeta la convivència intergeneracional i fomente la relació social, alhora que contribuïsca a la transició ecològica i lluita contra el canvi climàtic.

D'una banda, es busca la rehabilitació arquitectònica i energètica de l'antic edifici de l'estació ferroviària, per poder-lo destinar a un ús públic polivalent de caràcter sociocultural, i de l'altra es proposa la creació a la zona verda 'una nova àrea infantil i estada dotada amb bancs i elements d'ombra, creant un espai d'ús generalitzat i flexible que permeta la celebració d'esdeveniments lúdics o culturals a l'exterior.

Es tracta del segon any que l'Ajuntament es presenta a la convocatòria d'aquesta ajuda per a la rehabilitació d'edificis i l'adequació de l'entorn construït, en ser denegada l'any passat


.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon