Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

"Somos Beteranos" lluirà en el cupó de l'ONCE del pròxim diumenge 3 d'abril


  •  El Castell és la imatge d'aquest cupó que ja es pot adquirir en tots els punts ONCE.
  •  Bétera forma part d'aquesta sèrie de cupons dedicats a gentilicis curiosos de tot el territori espanyol
"Beterans i beteranes", habitants de Bétera, són els protagonistes del cupó. El veïns i veïnes de Bétera, protagonistes de 5,5 milions de cupons de l'ONCE del diumenge, 3 d'abril, pertanyent a la sèrie que l'Organització dedica a gentilicis curiosos. Seran cinc milions i mig els cupons que porten per tota Espanya aquesta localitat valenciana.

 Segons informa l'Ajuntament i l'ONCE, el cupó  del diumenge 3 d'abril estarà dedicat al gentilici de Bétera, així ho ha anunciat hui l'Alcaldessa, Elia Verdevío, i el Delegat Territorial de l'ONCE a la Comunitat Valenciana, José Manuel Pichel, durant la presentació del mateix a la sala de cristall de Casa Nebot.

José Manuel Pichel, delegat territorial de l'ONCE a la Comunitat Valenciana, i Elia Verdevio, alcaldessa de Bétera, han presentat aquest cupó, il·lustrat amb una fotografia del Castell de Bétera.

Bétera a la nostra comarca Camp de Túria. Té una llarga història, i els seus primers habitants es remunten al segle VI abans de Crist, els ibers, que van deixar moltes restes arqueològiques. També s'han trobat importants restes romanes, com una vila (denominada Vila romana de l'Horta Vella) que destaca per les instal·lacions destinades a prendre el bany en diferents estades i a temperatura variable. Els àrabs van deixar també la seua petjada, com ho demostra la torre Bofilla.

Els qui visitem Bétera coneguem moltes coses del municipi, però als que no, podran gaudir de monument com els destinats a l'ofici religiós del segle XVII i XVIII -"La Puríssima Concepció"; l'església  de "La nostra Senyora dels Desemparats"; o l'ermita de l"a Divina Pastora". Sense oblidar el Castell Palau dels Boíl, Monument Històric Artístic Provincial.

La riquesa patrimonial de Bétera converteix a la localitat en un important destí de turisme cultural. Als esmentats anteriorment es poden afegir Els Coves de Mallorca, el jaciment arqueològic del ‘Tos Pelat’, l'aqüeducte del ‘Mes de Baró’, entre altres.

L'ONCE ha triat als beterans i beteranes per a formar part d'una sèrie de cupons dedicats a gentilicis curiosos de tota Espanya. "És un honor per a Bétera, l'estampació d'aquest cupó amb el gentilici del nostre municipi" ha destacat l'Alcaldessa, durant la presentació, a la qual també han acudit la directora de l'Agència de Lliria, Marta Mínguez, membres de l'equip de govern així com associacions, col·lectius del municipi i personal d'ONCE de Bétera.

A més, tal com ha afirmat Elia Verdevío, "aquesta acció és una iniciativa més en les quals treballem per a donar a conéixer el nostre municipi, les seues bondats, tradicions, patrimoni, cultura i com no, les nostres benvolgudes festes de les Alfàbegues". Des del Consistori s'està treballant perquè les Festes d'Agost siguen considerades com a Festes d'Interés Turístic Nacional. A més que l'ONCE haja triat Bétera ofereix al municipi una oportunitat més per a donar-se a conéixer més enllà de les seues fronteres, un pas més per a donar-li visibilitat a nivell nacional.

Al seu torn, el Delegat Territorial de l'ONCE a la Comunitat Valenciana, José Manuel Pichel, ha manifestat que "els nostres venedors, la nostra gent que és als carrers de Bétera, són sentinelles de la il·lusió, reparteixen alegria i aqueixa esperança que el cupó toque. Cada venda suposa molt per a tots els que componem l'ONCE, són un treball i un mitjà de vida per a molts".

D'altra banda, l'Alcaldessa, també ha volgut "ressaltar la grandíssima labor que es duu a terme des de l'Obra Social de l'ONCE, permetent la inserció soci-laboral de persones amb diversitat funcional i col·lectius vulnerables, amb la finalitat d'aconseguir la normalització d'aquest col·lectiu i perseguint fer efectiu el principi d'igualtat d'oportunitats i no discriminació, millorant la seua qualitat de vida i la de les seues famílies".

El cupó, que ja es pot adquirir en tots els punts ONCE, porta com a imatge el recentment restaurat Castell de la localitat. Un símbol propi que també fa destacar la riquesa patrimonial de Bétera i el seu vessant com a destí de turisme cultural.





Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon