Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sant Antoni de Benaixeve compleix ja 25 anys com a municipi i ho celebra el 8 d'abril


    El pròxim 8 d'abril es commemora la segregació de Paterna, encara que els actes se celebraran els dies 8, 9 i 10 d'abril


Sant Antoni de Benaixeve es prepara per a commemorar un 8 d'abril molt especial, perquè enguany se celebren 25 anys de la seua constitució com a municipi independent. És per això que des de la regidoria de Festes s'està organitzant tota una programació d'actes que tindran lloc els dies 8, 9 i 10 d'abril.

La història de Sant Antoni de Benaixeve és relativament moderna, perquè el nostre municipi va nàixer en la dècada dels quaranta i es va constituir com a Entitat Local Menor el 5 d'agost de 1957, dependent de l'Ajuntament de Paterna. Després d'un ardu procés, el 8 d'abril de 1997 Sant Antoni de Benaixeve va ser segregat del terme de Paterna i constituït com a municipi independent, una efemèride que la població celebra aquest 2022 en gran.

El pròxim 8 d'abril, dia festiu al municipi, tindrà lloc l'Acte institucional. Serà a la carpa instal·lada en el Poliesportiu Municipal a les 19 hores, i acollirà autoritats, homenatjats i premsa. L'entrada estarà limitada als i les convidades per motius d'aforament. Durant l'acte tindrà lloc una representació de la història del municipi a càrrec del Consell Municipal d'Infància i Adolescència de SAB, la projecció d'un vídeo commemoratiu i es procedirà a lliurar les distincions a totes aquelles persones i entitats homenatjades.

El dissabte 9 d'abril continuaran els actes amb dos esdeveniments simultanis: d'una banda, la regidoria de Transparència i Participació Ciutadana organitza la I Trobada d’Associacions del municipi, que tindrà lloc a la Plaça de l'Ajuntament de 10.30 a 14 hores. Hi haurà stands de les associacions del municipi i tallers infantils, exhibicions musicals i esportives així com una desfilada de mascotes.

Actes diversos al voltant de la Festa de la Segregació

D'altra banda, la regidoria de Comerç i Impuls Local organitza juntament amb ACOPRASAB (Associació de comerciants, professionals i autònoms de Sant Antoni) una Festa dels Comerços i Empreses. Serà d'11.30 a 17 hores a la Plaça, i acollirà actuacions, stands dels comerços locals, photocall, inflables, pintacares, animadors, així com dues carreres populars:

  Aquestes activitats precisen d'inscripció  Infantil: inscripcions en l'enllaç:   Adults: inscripcions en l'enllaç: 

Eixe mateix dia, a les 23.30h la carpa del Poliesportiu acollirà l'Orquestra La Màxima.

El fí de Festa el diumenge

El diumenge  10 d'abril a les 10 hores tindrà lloc la I Trobada de Vehicles Clàssics i d'Època als voltants de la Plaça de l'Ajuntament, carrers Picachos, Olmos i Túria.

A les 11 hores se celebrarà un campionat comarcal de jocs de taula de la mà de la Unió de Pensionistes - Tercera Edat Colinas -Azahares a la Sala Multiusos de la Plaça de l'Ajuntament, i a les 14.30 hores la tradicional paella popular pel 8 d'abril, que serà al Poliesportiu Municipal.

El preu per ració de paella és de dos euros i caldrà realitzar la reserva abans del 7 d'abril. Per a comprar el tiquet de les paelles els interessats hauran d'entrar a l'oficina virtual tributària a la secció d'autoliquidacions: AÇÍ, apartat “Paellas San Roque”. Hauran d'emplenar les seues dades i, una vegada fet, se'ls demanarà que seleccionen el "tipus" a través d'un menú desplegable. Han de seleccionar l'opció "ració" i indicar la quantitat. Una vegada fet això, en clicar  "calcular" els eixirà el preu, que és de dos euros per ració. És important destacar que una volta pagat, han d'acudir a l'Ajuntament pel tiquet físic.

SANT ANTONI ENTREGARÀ ELS SEGÜENTS  RECONEIXEMENTS

Francesc Lloret i Pastor



Veï de Sant Antoni de Benaixeve, va ser regidor de Sant Antoni des de 2003 fins a 2011, catedràtic de Química Inorgànica de la UV, guardonat amb el Premi Hispà-Francés “Miguel Catalán - Paul Sabatier”, Doctor Honoris causa de la Universitat de Bucarest, nomenat en 2014 per ser el major referent en el camp del magnetisme molecular. També se li va concedir el Premi Nacional d'Investigació en Química Inorgànica de la Reial Societat Espanyola de Química (2005) i les seues contribucions han sigut reconegudes amb diversos premis i distincions nacionals i internacionals d'investigació.

Juan López Martínez


També veí de la localitat, és actualment jugador del Llevant VOSTÉ Ha sigut set vegades campió d'Espanya de FootValley (2013, 2014, 2016, 2017, 2018, 2019 i 2021), va ser medalla de bronze en Riu 2016 com a esport exhibició, tercer d'Europa en 2018 i 2019, en 2021 no va participar en la lliga europea i aquest 2022 tornarà a participar.

Carmen Calvo 

  


Arreplega el reconeixement en nom de tots els colonos que van arribar en el seu moment a viure a Sant Antoni i que van participar activament en el procés de la seua segregació.


Claudia Contell Sanchis


Veïna de la localitat, juga actualment amb el València Básket. Als seus 18 anys ja ha sigut convocada per la Selecció Espanyola en categories inferiors i ha aconseguit formar part de l'elit del bàsquet europeu. Malgrat la seua curta edat ja és subcampiona del món amb la Selecció Espanyola de bàsquet en el Campionat Mundial Sub18 3x3 (Hongria) i campiona amb el València Básket de la Supercopa d'Espanya 2021 i la Supercopa d'Europa 2021.

L'Associació Cultural i Esportiva de Sant Antoni de Benaixeve (ACDSAB)



Reben el reconeixement col·lectiu per ser un agent dinamitzador de l'esport en el municipi i contribuir a la vida social, cultural i esportiva del poble a través de múltiples activitats, fent de Sant Antoni de Benaixeve un referent esportiu a nivell autonòmic.

El personal de l'Ajuntament

  


Reben un reconeixement col·lectiu per la seua constant labor per i per al poble durant tots aquests anys, havent contribuït des dels seus llocs de treball al bon funcionament de l'administració més pròxima al ciutadà, així com a la consecució de la segregació del nostre municipi. 

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon