Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja posarà en marxa una nova formació dual específica en mecànica de camions


En concret, l'alcalde de la localitat, Robert Raga, juntament amb el regidor de Foment Econòmic, José Ángel Hernández, el director del Centre de Formació Professional Xabec, Antonio Mir, i el director general de TransTel, Julián Alegría, han signat un conveni de col·laboració per a donar resposta a les necessitats actuals de contractació laboral del perfil laboral de mecànic de camions.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és millorar l'ocupabilitat de les persones desocupades del municipi. Per a poder participar en aquest curs de formació en electromecànica i manteniment de vehicles industrials els/les alumnes hauran d'estar empadronats en Riba-roja, tindre el permís de conduir B, tindre una actitud proactiva en l'aprenentatge, estar en atur i estar en disposició de signar una contracte de treball en finalitzar la formació.

En aquest acord participen les empreses TransTel, S.A, SAIPA Motor (IVECO), Grup Valauto (Renault) i Automoción Rubio S.L. (VOLVO), juntament amb la Fundació EIFOR de la Comunitat Valenciana, pionera en la formació professional dual i de la qual forma part el Centre Xabec.

Per part seua, Raga ha indicat que "es tracta d'una iniciativa que pretén cobrir les necessitats formatives que existeixen en l'actualitat en el sector electromecànic i el manteniment de vehicles industrials".

Així mateix, l'alcalde ha destacat que "busquem també fomentar la creació de nous llocs de treball donant eixida a les persones desocupades del nostre municipi que vulguen aprendre aquest ofici", qui ha explicat que aquesta formació permetrà tindre una ocupació "en breu espai de temps".

Aquesta acció formativa específica, que s'inicia el pròxim 28 de març i es prolonga fins al 5 d'agost, proporciona als alumnes els coneixements necessaris i adaptats a les competències professionals requerides actualment pel mercat de treball. I al ser un perfil altament demandat per les empreses per necessitar el relleu generacional dels mecànics que es jubilen, ofereix l'atractiu afegit d'una immediata inserció laboral en el sector.

A més, el curs destaca pel seu caràcter dual, és a dir, teòric i pràctic al mateix temps, que es durà a terme en dues fases. La part teòrica es desenvoluparà en instal·lacions-tallers degudament equipats durant 420 hores. En aquesta fase es disposarà de suport en línia en tots els mòduls a través d'una plataforma d'e-learning.

La fase pràctica es realitzarà en les empreses per a tindre una experiència de treball real i perquè les empreses comproven el correcte acompliment del treball per part de l'alumne de cara a una futura incorporació laboral. En aquesta etapa es realitzaran 120 hores més fins a aconseguir el total del curs de 540 hores de formació.

Antonio Mir, director del Centre de Formació Professional Xabec, ha afirmat que aquesta formació dual "serà impartida per professionals de l'automoció" i ha afegit que "els convenis entre una administració pública, un sector empresarial i un sector educatiu és un exemple extraordinari de col·laboració".

Anàlisi de les necessitats del sector

Aquest conveni de col·laboració amb finalitat formativa i d'ocupabilitat és el resultat d'una anàlisi de les necessitats del sector d'automoció industrial. En aquest sentit, des de mitjan mes de desembre de 2021, s'estan produint diverses reunions entre l'Ajuntament i les empreses interessades per a donar una solució a la problemàtica que van plantejar.

Així, el regidor de Foment Econòmic i la seua oficina tècnica van celebrar diverses reunions amb representants del sector per a analitzar la falta de personal qualificat i les demandes laborals no satisfetes per no localitzar a professionals adequats.

Finalment, i des de l'Ajuntament de Riba-roja, es va plantejar la possibilitat de realització d'un curs d'aquesta especialitat per a formar a aturats del municipi i facilitar-los la seua inserció en el mercat laboral.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon