Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja articula un pla de contingència per a atendre la vintena de famílies ucraïneses acollides en el municipi


L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha mostrat el seu suport i solidaritat a les famílies i ha posat a la disposició d'aquestes, "tots els recursos municipals disponibles perquè us sentiu a gust en el nostre municipi i puguem atendre les vostres necessitats". Raga ha lamentat la situació que estan vivint les famílies a conseqüència de la guerra d'Ucraïna, i ha agraït la "col·laboració desinteressada dels ciutadans i entitats que han aportat tot tipus de materials en el Pavelló Municipal acudint de manera immediata a la crida". Aquestes aportacions han sigut paralitzades per indicació de la Generalitat de manera temporal davant el col·lapse en les recepcions en el punt establit en Fira València.

En l'actualitat, l'àrea de Serveis Socials de Riba-roja atén 19 famílies de refugiats que han arribat al municipi i per a les quals s'està treballant en diferents àrees amb la finalitat de cobrir les seues necessitats respecte a escolarització, habitatge, alimentació, tràmits de la protecció internacional, assistència sanitària i empadronament, entre altres.

Recursos residencials i ajudes econòmiques

Pel que fa a recursos residencials, des del consistori s'està ultimant la posada en marxa d'un alberg amb 38 places disponibles per a situar a unitats familiars que requerisquen d'aquest recurs. Així mateix, es compta amb altres solucions residencials d'iniciativa privada, que generosament, han cedit a l'ajuntament cases per a la seua gestió, on ja hi ha famílies vivint. També l'hotel Muralleta ha oferit una habitació per al seu ús solidari. A més, al voltant de huit famílies de la localitat ja són receptores d'unitats familiars ucraïneses per afinitat o per tercers.

D'altra banda, des de Serveis Socials s'ha posat en funcionament un telèfon (647247836) per a l'acolliment, només en cas de necessitat, dels refugiats per persones o famílies particulars que s'oferisquen. En aquests moments, s'està treballant en un cens de les quals ja s'han oferit i s'estan realitzant les entrevistes avaluadores de la idoneïtat i el perfil de les mateixes per a una millor adaptació.

En matèria de prestacions, s'està treballant amb ajudes econòmiques polivalents, que es concediran a les famílies ucraïneses per a compra de matalassos i tot tipus de material que precisen. A més, s'està oferint el servei de catering gratuït, assistència legal i psicològica, així com ajuda en espècie com a mantes, kits d'higiene, roba, entre altres.

Respecte als tràmits bancaris, el consistori ja ha mitjançat amb algunes entitats bancàries del municipi per a facilitar l'obertura d'un compte bancari sense necessitat de presentar un NIE perquè estes famílies manquen d'ell. La possible solució que s'està valorant és la seua substitució per un informe social previ que puga servir de suport per a obrir aquest compte.

Una altra línia en la qual s'està treballant és la formació d'aquestes persones a través de l'Agència de Desenvolupament Local (ADL), amb formacions, preparació dels seus currículums vitae i inscripció en la borsa d'ocupació local.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon