Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Classes de castellà en Bétera i activitats d'integració per a refugiats


  •  A més es realitzaran activitats de coneixement sociocultural del municipi.
  •  Aquestes accions gratuïtes d'ajuda i col·laboració amb persones migrants i refugiats es duran a terme d'abril a juliol.


Per això, des de l'àrea de Drets Socials continuen treballant per aquelles persones migrants i refugiades que arriben a Bétera i, després de posar en marxa l'Oficina d'Ajuda Municipal a Ucraïna, s'han posat a la feina per a continuar oferint eines i recursos al costat de Creu Roja Bétera que, segons explica la regidora de Drets Socials, María Segura, "fan una gran labor social en el nostre municipi i sempre estan disposats a treballar colze a colze amb l'Ajuntament".

En concret, aquesta vegada s'han preparat cursos de castellà per a facilitar la comunicació d'aquelles persones migrants i refugiats que en aquests moments estan arribant al municipi. "Busquem ajudar-los a adaptar-se a aquesta nova realitat. És fonamental que coneguen l'idioma i l'aprenguen per a poder comunicar-se", ha explicat la regidora de Drets Socials.

Les classes s'impartiran de manera gratuïta en l'edifici de Casa Nebot, c/Estació 5, els dimarts i dijous de 10:00h a 12:00h del 12 d'abril al 31 de juliol. I a més aquestes classes aniran aparellades a activitats d'integració i coneixement sociocultural de l'entorn. "També volem donar-los a conéixer Bétera, la nostra història, la nostra cultura, les nostres tradicions i fer-los partícips", ha assenyalat María Segura.

Aquestes classes se sumen a les iniciatives municipals i veïnals que s'estan duent a terme a Bétera i que demostren, una vegada més, la solidaritat d'aquest municipi de la comarca Camp de Túria.

"Al costat dels qui més ens necessiten" ací és on l'Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, comenta que cal estar "ara i sempre". "Són moments complicats per a molts ciutadans que han migrat dels seus països d'origen. A Bétera som un municipi d'acolliment que, per exemple, en l'actualitat, comptem amb algunes famílies d'acolliment d'Ucraïna i volem abrigallar-los i estar al seu costat", ha explicat.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon