Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Abril serà a L'Eliana el Mes del Llibre 2022


La commemoració arranca aquest dissabte amb una jornada lectora dirigida al públic infantil i juvenil.

L'Ajuntament de l'Eliana es prepara per a celebrar a l'abril, com cada any, el Mes del Llibre, amb l'objectiu de despertar l'interés i amor per les històries escrites de la ciutadania elianera i, especialment, entre els i les més menudes i convertir la lectura en un saludable hàbit de vida per a tots. 

Els actes d'aquesta commemoració arrancaran aquest mateix dissabte 2, amb motiu del Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil. Des de les 11 del matí i fins a les 2 del migdia la plaça del País Valencià acollirà una jornada on les llibreries locals mostraran en els seus estands tota l'oferta literària dirigida a aquesta mena de públic. Comptarà, a més, amb la participació del Consell de Xiquetes i Xiquets que promouran l'animació lectora, amb actuacions musicals, racons creatius, un espectacle de màgia i fins i tot, un contacontes.

Per part seua, del 4 al 8 d'abril se celebrarà la Setmana del Llibre Escolar amb la visita als centres educatius del contacontes ‘Pippi Calzaslargas’ parlant d'amistat, igualtat, i respecte i s'impartiran diversos tallers didàctics organitzats pel cicle superior d'Educació Infantil de l'IES l'Eliana.

El dimarts 5 i durant tot el matí tindrà lloc la fira ‘L'aventura de la literatura’ en el passeig Secondo Baldín. Allí l'alumnat elianer de primària participarà en activitats basades en el parc de la Pinada i en la història del municipi, en tallers de manualitats, contacontes o debats amb autors de literatura infantil i juvenil. A més, trobaran un punt d'intercanvi de llibres i, amb la col·laboració d’Aplae, elaboraran un mural sobre la localitat i prendran part en un taller didàctic sobre el caragol del parc. La Plaça d'Europa albergarà per la seua part un gimcana literària, mentre que l'Auditori acollirà el lliurament dels premis del concurs literari ‘El so de les paraules’, amb un espectacle d'improvisació teatral en clau d'humor.

A totes aquestes activitats se sumarà una de caràcter intergeneracional titulada ‘Un llibre, una amistat’, en el qual es regalaran llibres recomanats per xiquets i joves a les persones majors que viuen soles, els qui els rebran en les seues pròpies cases. Els menuts poden deixar els llibres dedicats als seus propis centres educatius o al Centre Sociocultural del 5 al 23 d'abril.

La Regidoria d'Educació i Infància, com cada any, continuarà amb el foment de la lectura als centres educatius durant aquest mes amb la gimcana lectora ‘Un dia, un llibre!’, les recomanacions dels membres del Consell de Xiquetes i Xiquets, una activitat a l'aula titulada ‘Frida i els objectius de desenvolupament sostenible’ o el lliurament d'un lot de llibres a les biblioteques escolars de l'obra ‘Teixint ciutat. Conte a conte’, per a treballar amb l'alumnat la diversitat, la cultura i el respecte a les persones i al medi ambient.

Per a tancar les celebracions entorn del Dia Internacional del Llibre, aqueix mateix dissabte 23, l'Auditori Municipal acollirà el teatre musical familiar ‘El viaje de Greta’, una peripècia plena de diversió, fantasia i emoció on les persones assistents descobriran que, a vegades, el que desitgen està tan sols a a tres parades de distància.

L’edil de l'àrea, Eva Santafé, ha destacat que totes aquestes activitats busquen desenvolupar la imaginació dels més menuts i posar-los en contacte amb històries magnífiques més enllà de les pantalles.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon