Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Tornen les Falles també a Sant Antoni de Benaixeve, es publica la programació per al 2022

Sant Antoni torna a celebrar les Falles després de dos anys

Els actes començaran el pròxim 27 de febrer amb la tradicional Crida

Després de dos anys sense poder celebrar les Falles, Sant Antoni de Benaixeve es prepara per a tornar a disfrutar d'elles en gran. Els festejos se celebraran complint amb totes les mesures sanitàries vigents per a garantir la seguretat de la ciutadania; no obstant això, la celebració serà molt semblant a les d'abans de la pandèmia. 

El primer acte tindrà lloc diumenge que ve 27 de febrer, amb la tradicional Crida. A les 13 hores, a la Plaça de l'Ajuntament, les Falleres Majors de les quatre comissions del municipi donaran el tret d'eixida als actes fallers amb els seus discursos al costat de l'alcalde, que també es dirigirà a la població. A continuació s'inaugurarà l'exposició del Ninot, disposada en els cubs de cristall de la plaça. A les 14 hores, tindrà lloc la primera mascletà de les Falles 2022 en la zona del parc caní del carrer Sequer.

El dissabte 5 de març continuaran els festejos amb el popular Tren Faller, que començarà a les 18.30 hores des del c/Alcarava i recorrerà diversos carrers del nostre municipi. 

Després de la plantà, el 16 de març es produirà la visita del jurat a les Falles per a valorar els monuments fallers. A les 18.30 hores, a la Plaça de l'Ajuntament, se celebrarà el lliurament dels premis, cerimònia on s'entregaran també els premis dels concursos realitzats el 2020 abans de la cancel·lació de les Falles.

El 19 de març serà el dia gran de les Falles. A les 12 hores tindrà lloc la missa en honor a Sant Josep en la parròquia Sant Antoni Abat. Tot seguit començarà l'ofrena de flors a la Verge a la Plaça de l'Ajuntament, que conclourà novament amb una mascletà al carrer Sequer.

Des de les 20 hores i fins al final de la nit, tindrà lloc la Cremà, començant per les Falles infantils i acabant per la Falla guanyadora del primer premi. D'aquesta manera, arribaran a la seua fi les Falles 2022. 

Tant les quatre comissions falleres del municipi com la seua Junta Local Fallera i l'Ajuntament, se senten emocionats i amb il·lusió per poder reprendre aquesta festa que tant significa per a ells i per a l'activitat associativa del municipi.

Per presentar la programació dels actes, el consistori ha tornat a recuperar el tradicional concurs de cartells per a les comissions falleres. Les falles de Sant Antoni de Benaixeve han pogut participar presentant un disseny de cartell cadascuna, i enguany, el cartell guanyador ha sigut el de la Falla Túria - Plaça de l’Ajuntament, el títol del qual és “Un selfie per a la història”.

Segons resa el text descriptiu del projecte “Des de la modernitat de la càmera fins a la representació històrica i cultural de la sanefa, passant per la il·lusió de reprendre la nostra festa i la germanor que tant ens caracteritza; això són les FALLES, que més que una festa són un sentiment”. 




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon