Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Naix l'Escola Oficial d'Idiomes Virtual amb cursos d'anglés i valencià per a 2022-2023


  

   El Ple del Consell ha aprovat un decret pel qual es crea l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) Virtual Valenciana, iniciant un nou enfocament en l'ensenyament oficial d'idiomes en el territori valencià, que arrancarà amb cursos d'anglés i valencià en 2022-2023 i francés i alemany l'any següent.

   La creació d'una EOI virtual possibilitarà l'accés de tota la ciutadania a l'aprenentatge de qualsevol de les llengües impartides en les EOI, amb independència de la localització geogràfica i de l'oferta d'idiomes de la seua escola d'idiomes de proximitat, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

   La formació en les escoles oficials d'idiomes ha sigut, principalment, un ensenyament presencial. En aquest sentit, la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport fa més accessible la formació presencial en idiomes amb la creació d'escoles al llarg de tot el territori valencià.

   Així, en el curs 2015-2016 es comptava amb 15 escoles i una oferta de 10 idiomes i en l'actualitat es disposa de 25 EOI i les seues respectives seccions, que ofereixen 17 idiomes.

   La tipologia de l'alumnat de les EOI és de persones que s'han incorporat o es troben en procés d'incorporació, al mercat laboral, la qual cosa en alguns casos dificulta l'assistència regular als cursos presencials.

   Així i tot, les necessitats del mercat laboral demanen, cada vegada més, la formació en llengües estrangeres. Per aquest motiu, l'EOI Virtual s'adapta a dinàmiques socials per a acostar el coneixement d'idiomes a població que necessita els ensenyaments mitjançant un sistema d'aprenentatge flexible.

AVANTATGES

   Entre els avantatges que comporta una EOI virtual està la possibilitat d'acollir alumnat amb independència de la capacitat de les instal·lacions, així com la disminució de desplaçaments físics del professorat i de l'alumnat, entre unes altres.

   La seu administrativa de la nova EOI Virtual se situarà en Castelló de la Plana i el seu àmbit d'actuació aconseguirà tot el territori valencià.

   Amb aquest pas, la Conselleria procedirà a estructurar la nova EOI Virtual i la dotarà del personal necessari perquè el pròxim curs estiga activa per a l'alumnat que opte per aquesta opció d'ensenyament d'idiomes.


* Pots llegir-ho per qué la font i Crònica som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon