Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La caiguda general de la desocupació es deixa veure també en Llíria amb un 20% menys de desocupats


El municipi ha recuperat els nivells d'ocupació previs a la pandèmia


L'alcalde Joanma Miguel ha destacat que el municipi de Llíria ha recuperat els nivells d'ocupació previs a la crisi econòmica originada per la pandèmia. Més de 200 persones han deixat d'estar en l'atur en l'últim any. Dels 2.192 aturats que havien registrats al desembre de 2020, s'ha passat a 1.980 en el mateix mes de 2021. 

Igualment, el nombre de persones afiliades a la Seguretat Social també va créixer al llarg de 2021. Es van produir 324 noves altes des de gener del passat any per a situar-se al desembre en 8.232 registrades. 

"Esta tendència positiva que viu el municipi, truncada per l'esclat de la crisi del COVID, es ve reflectint des de l'any 2015 gràcies a les polítiques de foment de l'ocupació impulsades pels governs de l'Almodí, que han generat noves oportunitats laborals per a la ciutadania", ha assenyalat Joanma Miguel.

El nombre de persones desocupades en la localitat s'ha reduït un 20% des de 2015. Estes bones xifres tenen també el seu trasllat en la Seguretat Social, amb més de 2.600 noves altes des d'eixe any. Igualment, ha crescut el nombre de contractes laborals generats, dels 6.534 de 2015 als 10.025 de 2021. 

     "El gran repte que tenim ara és augmentar el nombre de contractes indefinits per a donar una major estabilitat a les persones demandants d'ocupació. Però estem convençuts que la potenciació del nostre sector industrial podrà contribuir a este objectiu, ja que és l'activitat que s'ha convertit en el gran motor de creació d'ocupació a Llíria", ha manifestat el primer edil. 

El dinamisme del mercat laboral en el municipi ve en gran part pel desenvolupament en els últims anys del Polígon Pla de Carrasses. Cada mes es genera una mitjana de 441 contractes en este sector. La zona industrial té ja en funcionament un 45% de la seua superfície de prop d'1.200.000 m², amb la instal·lació diverses empreses capdavanteres i 4.000 persones treballant en ella actualment. 

A més, l'Ajuntament de Llíria continua treballant per a potenciar el sector i facilitar l'arribada de noves firmes. En este sentit, disposa d'una parcel·la municipal de 31.900 m² al polígon, en la qual es pretén s'instal·len empreses que siguen de sectors productius per davant de les logístiques perquè generen més mà d'obra, que siguen sostenibles amb el medi ambient i eficients energèticament, i que aposten per l'I+D+i. 

Impuls sector serveis
D'altra banda, l'edil de Foment Econòmic, Paco Gorrea, ha incidit en què "l'altra gran aposta de l'Ajuntament de Llíria se centra en l'impuls al comerç local, amb la posada en marxa d'iniciatives en col·laboració amb la Federació del Comerç, perquè siga també un focus generador d'activitat econòmica i ocupació".

El sector serveis també ha millorat les seues xifres en l'últim any. El nombre de contractes ha anat augmentant progressivament al 2021 i en l'últim mes de l'any es van fer, per exemple, un total de 512. 

Finalment, el regidor ha recordat que el Consistori, amb el suport de Labora, continua treballant en programes formatius que faciliten la inserció laboral a les persones desocupades, com els tallers d'ocupació, o la convocatòria dels plans autonòmics EMCORP, EMUPUJU i COVID. Inicialment, en este any 2022 es destinaran més de 1,6 milions d'euros a estes iniciatives. 
 



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon