Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Biblioteca Valenciana programa al març tallers divulgatius sobre dones escriptores i artistes


La Biblioteca Valenciana programa al març tallers divulgatius sobre dones escriptores i artistes


- El taller d'escriptura poètica serà els dilluns a les 18.30 hores i el taller infantil el 5 i 6 de març a les 11 hores
- Els tallers són a Sant Miquel dels Reis i requereixen inscripció prèvia en la web de la Biblioteca



La Biblioteca Valenciana ha programat dos tallers per a divulgar la figura de dones escriptores, pintores, filòsofes i cantants entre el públic adult i infantil al llarg del mes de març.

El taller d'escriptura creativa dirigit als adults se celebra tots els dilluns del mes a les 18.30 hores en el monestir de Sant Miquel dels Reis. 'Elles ho van escriure, nosaltres ho escrivim' versarà sobre l'escriptura poètica, en prosa i en vers, que han desenvolupat autores com Francisca Aguirre, María Beneyto, Alejandra Pizarnik, Alfonsina Storni, Cristina Peri Rossi i Gioconda Belli. Es requereix inscripció prèvia a través de la web bv.gva.es.

L'estudi de les escriptores s'abordarà des de la perspectiva temàtica de la quotidianitat, la mort i el desig. Les participants comentaran poemes i tindran l'oportunitat d'escriure'n assessorades per les monitores del taller, que són les poetes Patricia Crespo i Sara Olivas.

El taller es tancarà el 28 de març amb la presència de l'escriptora Gioconda Belli, que oferirà una conferència oberta a tot el públic.

El taller 'Herstory' està dirigit als xiquets de 4 a 12 anys i es farà en horari matinal els dies 5 i 6 de març. Amb continguts didàctics aniran descobrint dones que amb la seua actitud van lluitar per la igualtat, els drets humans o van deixar la seua empremta en la cultura i la història. Per a aquest taller la inscripció es farà a través del telèfon 963874002.

L'objectiu és donar a conéixer les visions de l'apoderament de les dones des d'una perspectiva de gènere i derrocar els estereotips de gènere i restriccions socials i culturals entorn de la figura femenina. Els xiquets retrataran les dones fent ús de pintures acríliques que quedaran exposades en un mur a manera de galeria d'art.


* Pots llegir-ho per qué la font i Crònica som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon