Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Héctor Illueca ha visitat Llíria per a conéixer l'estat de les obres i actuacions en matèria d'habitatge

L'Ajuntament de Llíria ultima la urbanització de la costa de San Miguel

El vicepresident segon Héctor Illueca ha visitat hui Llíria per a conéixer l'estat de les obres i abordar altres actuacions en matèria d'habitatge


El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura, Héctor Illueca, ha visitat hui Llíria per a conéixer de primera mà diverses actuacions en matèria d'habitatge finançades pel seu departament. 

Acompanyat per l'alcalde Joanma Miguel i representants de la corporació municipal, Héctor Illueca ha realitzat un recorregut per les obres d'urbanització de la costa de San Miguel que estan a punt de finalitzar. Esta actuació ha comptat amb una inversió total de 733.000 euros, amb una subvenció de més del 50% per part de la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura.

Després de la demolició d'uns immobles existents en la zona, s'ha actuat sobre una 
superfície de 3.410 m² que contempla la pujada de San Miguel, l'espai dels habitatges demolits i el de la plaça que es forma en l'arrancada de la costa, entre els carrers Quevedo, l'Aldea i Recared.

En el projecte s'ha dut a terme la pavimentació i remodelació de les zones, tant per als vianants com rodades, l'ampliació de les voreres i de les zones enjardinades, i la dotació de mobiliari urbà. D'aquesta manera, s'han diferenciat els espais urbans, mantenint l'accés rodat, però donant-li a la costa un caràcter principalment per als vianants.

L'alcalde Joanma Miguel ha destacat que este tipus d'actuacions, "amb el suport de la Generalitat, aposten per la regeneració urbana dels nostres barris per a fer una ciutat més acollidora". 

A més, en este cas, "es tracta d'un lloc emblemàtic per a Llíria, que ha estat abandonat durant molts anys, i la ciutadania podrà gaudir d'este accés al monestir i el poblat ibèric del Tossal de Sant Miquel". 

Pla ARRU
D'altra banda, el primer edil ha informat que des de la posada en marxa, al 2016, del Pla de l'Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) en el nucli antic del municipi, s'han invertit 2,7 milions d'euros en actuacions d'edificació i rehabilitació d'edificis i projectes de reurbanització, aportats pel Ministeri de Foment, la Generalitat, l'Ajuntament i particulars. 

Al 2021, s'han instruït més de 20 expedients per a obres de construcció i millora d'immobles de particulars que han comptat amb les ajudes del pla.

Oficina Xaloc
Igualment, en la reunió celebrada hui, també s'ha anunciat que pròximament s'obrirà a Llíria una oficina comarcal d'habitatge de la xarxa autonòmica Xaloc. Este servei ofereix una unitat de finestreta única en matèria d'habitatge, rehabilitació d'edificis i regeneració urbana; de gestió de l'hàbitat; de protecció de la tinença de l'habitatge; i d'Observatori Local de l'Habitatge. 

"Tot això té com a objectiu facilitar a la ciutadania l'accés a un habitatge digne i propiciar la integració dels espais urbans", ha assenyalat la regidora d'Habitatge de Llíria, Isabel Llopis.
 


* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon