Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Clou el Congrés de Llengües i Interculturalitat organitzat per la UJI i ACPV


Els professionals destaquen l’aportació de les llengües a l’educació en convivència mitjançant el foment de les competències interculturals.

Una taula redona de les diferents visions i experiències de com s’interrelacionen les llengües en l’ensenyament i en la societat, integrada per professionals de l’àmbit educatiu, cultural i social ha servit per a clausurar el Congrés de Llengües i Interculturalitat que des del passat 3 de febrer s’ha celebrat al campus universitari organitzat pel Servei de Llengües i Terminologia i l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat de la Universitat Jaume I i Acció Cultural del País Valencià, amb la col·laboració del Centre de Formació, Innovació i Recursos per al Professorat de la Generalitat Valenciana.

En la primera jornada del Congrés, la professora Maria Josep Senent i el professor Joan A. Traver, ambdós de la universitat pública de Castelló, van reflexionar sobre la situació de la llengua pròpia en el si de la institució, després de tres dècades d’experiència docent en els àmbits del Dret i la Teoria i Història de l’Educació.

La segona jornada va abordar la temàtica des del punt de vista de l’educació per a la integració lingüística. En aquesta segona sessió, el professor Avel·lí Flors-Mars de la Universitat de Barcelona i la professora Júlia Llompart de la Universitat Autònoma de Barcelona van explicar la relació entre llengua i migració en el context educatiu a través d’alguns casos que havien estudiat i com el sistema educatiu podia generar una consciència lingüística crítica i un marc de convivència que faça sostenible la diversitat lingüística.

En la tercera jornada es va abordar la interculturalitat i la convivència, amb una ponència d’Anna Marzà i Gloria Torralba de l’UJI, que van mostrar diverses propostes per a incorporar les llengües familiars a l’aula per a millorar la integració de l’alumnat immigrant. A continuació, un taller a càrrec d’Helena Ros i Vanessa Giner (tècniques de la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat) va servir per a conèixer els principals reptes als quals s’enfronten les persones migrades i refugiades quan s’incorporen a les aules.

La taula redona de l’última jornada, moderada per la professora Anna Marzà, ha comptat amb les intervencions de Toni Gil, professor universitari de l’àmbit de les Matemàtiques (UJI); Kati Cortés Gabarri, graduada en Magisteri per l’UJI i orientadora educativa en el Programa d’Estudis Postobligatoris de la Fundació Secretariat Gitano i mestra en el programa Kumpania; Yeslem Ali Embarek Fall, membre de l’Associació Sahrauí de Castelló; i Helena Ros, tècnica de la Comissió d’Ajuda al Refugiat (CEAR).

La vicerectora d’Estudiantat i Compromís Social de la Universitat Jaume I, Inmaculada Rodríguez, i la presidenta d’Acció Cultural del País Valencià, Anna Oliver, han sigut les encarregades de clausurar el Congrés de Llengües i Interculturalitat que ha servit per a posar en comú coneixements, idees i experiències al voltant del paper que juguen les llengües en l’educació i la convivència per a aportar a la societat unes competències interculturals que permeten una millor coexistència. La vicerectora ha fet esment de la mata de jonc que ha presidit l’escenari del Congrés, com a símbol d’aquell pont d’unió, de relacions i de concòrdia entre totes les persones que cohabitem en aquesta societat i, en primer lloc, en els nostres centres d’educació i d’ensenyament, siga quina siga la seua llengua o la seua procedència. També hi han participat els membres de l’Associació Cant d’Estil de Castelló que han «cantat» les conclusions.


GALERIA


Accés a Directes a YouTube i GALERIA


https://acpv.cat/nova/wp-content/uploads/2022/02/03.02.2021-CongresLenguesInterculturalitat-4.jpg Patri
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon