Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

«Arenes musicals», un espectacle didàctic que uneix teatre, arts plàstiques i música


«Arenes Musicals», un espectacle educatiu entorn de l'obra Quadres d'una exposició, de Modest Mússorgski, és la proposta que recupera el Palau de les Arts de València després de l'èxit de públic de la passada temporada. Destinada a estudiants a partir de deu anys, el muntatge combina diferents disciplines artístiques -la música, el teatre i les arts plàstiques- per potenciar l'experiència sensorial i perceptiva dels més petits davant una peça de referència de música programàtica.

L'obra es desenvolupa a partir de l'obra per a piano que Mússorgski va compondre inspirat en una exposició pòstuma del seu amic, el pintor i arquitecte rus Víktor Hartmann, mort amb només 39 anys. La partitura es compon de deu moviments, que descriuen aquarel·les, pintures, esbossos o gravats de l'artista, desapareguts la majoria, que van formar part d'aquesta mostra.

Les Arts situa l'espectador davant la visita del mateix Víktor Hartmann, que 149 anys després de la seua mort torna a l'Aula Magistral del teatre per veure la seua pròpia exposició i escoltar la transcripció musical que el seu amic Mússorgski va dur a terme de cadascun dels seus quadres.

L'espectacle, ideat i desenvolupat pel responsable del Programa didàctic de les Arts, Víctor Gil, compta amb la pianista Judith Kertész, que interpreta la cèlebre suite del compositor rus, i l'actor Santiago Martínez, que dona vida al malmés pintor que contempla els llenços de sorra que Borja González crea al compàs de la partitura.

Estimula la capacitat auditiva

D'una banda, el projecte estimula la capacitat auditiva amb la interpretació a piano de l'obra original completa, mentre que la dramatització permet cultivar la competència cognitiva en la faceta de guia i pont entre el passat i el present. Així mateix, el treball amb sorra insisteix en l'aspecte visual amb la creació in situ de cadascuna de les obres que conformen l'exposició.

L'activitat permet, a més, conéixer amb major detall les figures de Hartmann i Mússorgski; aquest últim, un dels grans innovadors de la música russa del període romàntic, l'obra del qual per a piano aconseguiria noves cotes de popularitat, anys després, amb la cèlebre transcripció per a orquestra que va estrenar el 1922 Maurice Ravel.

«Les Arts és Educació» ha reservat quatre representacions d'«Arenes Musicals» per al Programa didàctic. No obstant això, les portes de l'Aula Magistral s'obriran al públic familiar en les tres sessions que tindran lloc el diumenge 27 de febrer i el dissabte 5 i diumenge 6 de març, totes a les 12 hores.


* Pots llegir-ho per qué la font i Crònica som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon