Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'any 2022 tornarà la XII edició de la Carrera dels Arbres i Castells al Camp de Túria, el 26 i 27 de març


Una prova emblemàtica per equips a la comarca Camp de Túria

Després de quasi dos anys de pandèmia i si la situació sanitària ho permet, el pròxim 26 i 27 de març se celebrarà la XII Carrera dels Arbres i Castells a Camp de Túria.
 
Es tracta d'una prova esportiva que se celebra per equips i per etapes. Durant tot un cap de setmana les diferents etapes que componen la competició recorren els municipis de Camp de Túria. 

Proves d'asfalt, de muntanya, combinades, algunes més exigents amb altres amb menor grau de duresa s'intercalen en un recorregut que cerca potenciar a través de l'esport la grandesa d'una comarca situada entre dos parcs naturals com són la Serra Calderona i el Riu Túria.

Córrer al costat dels seus arbres monumentals, el seu patrimoni cultural, els seus carrers, gaudir amb els seus paisatges i sentir la naturalesa als teus peus és possible gràcies a aquesta prova que cerca conjuminar superació, treball en equip amb naturalesa running.

Uns 200 quilòmetres de recorreguts que discorren pels municipis de Camp de Túria, en els quals es combinen etapes de muntanya i asfalt i de diferents distàncies. Es tracta de crear equips amb almenys 8 corredors o corredores i màxim 14.

Entre les etapes, destaquen les que es descobreixen els seus arbres monumentals, com la olivera mil·lenària “La Fardeta”, a Casinos; Pi de Porxinos (Riba-roja de Túria); Pi de Salt (Nàquera), Paratges espectaculars com a “El Puntal dels Llops” d'Olocau; el bosc de sureres de “La Sabonera” a Gàtova; el paratge “Els Rodanes” a Vilamarxant i el parc fluvial del Túria. També seran testimonis dels començaments i finals d'etapa d'aquesta emblemàtica carrera.

També els castells constitueixen alguns dels escenaris en els quals es disputa aquesta carrera: el Castell del Real, entre Olocau i Marines Vell; la “Font del Frare” del S. XVIII a Olocau; el llogaret Morisc d'Olla a Marines Vell; el Molino de la Desisteix de Gàtova; el Castell del S. VIII de Serra. També es donen a conèixer el Castell de Bétera, situat en el centre de la població; el “Tossal de la Buitrera” a Llíria i la pujada al Real Monestir de San Miguel a Llíria i els senyorials castells de Benissanó, Bétera i Riba-roja de Túria.

En les pròximes setmanes s'obrirà el termini d'inscripció a aquesta nova edició, estigueu atent@s a les xarxes socials i a la pàgina web www.carreraarbolesycastillos.com. Recordeu que existeixen classificacions per equips masculins, femenins i mixtos i categoria d'empreses. A més, com és habitual, el diumenge, si la situació sanitària ho permet, es farà una fi de festa amb una paella gegant per a totes les persones que han participat en la carrera tot el cap de setmana i es farà el lliurament de premis.




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon