Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Policia Local de l'Eliana inicia una campanya sobre l'ús del patinet elèctric



L'acció es posa en marxa a causa de les freqüents infraccions que aquest tipus de vehicles cometen en la via pública i a les queixes veïnals que s'estan registrant.

La Policia Local de l'Eliana ha posat en marxa des de les 6.00 hores d'avui i fins a les 21.00 una campanya de conscienciació sobre l'ús adequat dels patinets elèctrics en la via pública. Aquesta acció es repetirà amb el mateix horari tots els dies fins al divendres 24 de desembre.

Agents de la Policia Local establiran controls en les vies del municipi i informaran els usuaris de les condicions per a poder circular amb el patinet i sobre la infracció observada. Al llarg de la campanya no s'imposaran sancions, ja que s'estableix un criteri merament informatiu i dissuasiu, però una vegada conclosa aquesta els agents començaran a tramitar les corresponents denúncies.

Segons la Prefectura de Policia Local, les infraccions més habituals són circular més d'una persona en el patinet, circular per la vorera o zona per als vianants, conduir amb auriculars, conduir utilitzant el telèfon mòbil o dispositius electrònics, circular amb velocitat excessiva (10 km/h per carril bici i 25 km/h per calçada), no disposar de sistema de frenat, dispositiu d'advertiment acústic (timbre) o llums i dispositius reflectors darreres i davanters. Es recomanarà la utilització del casc homologat fins a l'entrada en vigor de la reforma de la Llei de Trànsit, excepte en menors de 16 anys que estan obligats a portar casc homologat.

La Regidoria de Seguretat Ciutadana ha editat un tríptic informatiu en el qual s'expliquen les normes vigents sobre l'ús de patinets elèctrics en la via pública. Aquest document ja està distribuint-se en la localitat i ha estat repartit la setmana passada en els centres educatius.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Vicente Zamora, ha recalcat que "els patinets elèctrics, en la seva condició de vehicles a motor, són una arma en potència que poden causar accidents". Zamora va insistir en la necessitat de continuar amb les accions d'Educació Viària que duu a terme la Policia Local en els centres educatius, que van ser interrompudes el curs passat a causa de la pandèmia i que enguany es reprendran.

El telèfon de la Policia Local és el 96 274 07 01 i el cos està disponible a qualsevol hora i tots els dies de l'any per a prevenir accions delictives. Qualsevol veí o veïna de la localitat pot requerir-los davant la presència d'una infracció.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon