Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La companyia de dansa State Ballet of Georgia inicia la seua gira espanyola en Riba-roja

Sota la direcció artística de la brillant ballarina Nina Ananiashvili, la companyia interpretarà al nostre país onze representacions del seu repertori clàssic compost per El Cascanueces, Chopiniana, Sagalobeli i Mozartiana.

L'Auditori de Riba-Roja acollirà huí dissabte la representació del clàssic nadalenc El Cascanueces a càrrec de la companyia de dansa State Ballet of Georgia, Teatre Estatal d'Òpera i Ballet de Geòrgia, que porta més de 150 anys actuant en els teatres més importants del món. Riba-roja és el lloc triat per a arrancar la gira espanyola, la qual continuarà per València, Vila Joiosa, Alacant, Xàtiva, Logronyo, Barcelona, Saragossa, entre altres localitats.

A més, obert al públic i coincidint amb aquestes representacions, els alumnes i escoles de dansa de la Comunitat Valenciana, Aragó i Catalunya, rebran diverses "màster classes" impartides pels primers ballarins i la ballet màster de la companyia: Nino Samadashvili, David Ananeli, Nutsa Chekurashvili i Ekaterina Surmava.

"Estem molt satisfets per poder oferir als ciutadans de Riba-roja un espectacle d'aquestes característiques interpretat per una de les millors companyies de dansa del món que compta amb la reconegudissima ballarina georgiana Nina Ananiashvili"– ha destacat l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga.

El Teatre Estatal d'Òpera i Ballet de Geòrgia està dirigit per la prestigiosa ballarina Nina Ananiashvili, qui als seus 50 anys encara no ha abandonat la seua carrera de ballarina i el seu talent sobre l'escenari continua enlluernant a la crítica internacional.

Considerada una icona del ballet clàssic, Nina ha actuat durant anys, simultàniament i amb regularitat, com a primera ballarina en tres de les companyies de ballet clàssic més importants del món: Bolshoi de Moscou, American Ballet Theatre (ABT) i el Ballet de Houston. A més, ha sigut convidada sovint per teatres de Suècia, Noruega, Portugal, Finlàndia, Alemanya, Boston o Tòquio, entre altres.

Prestigiosa ballarina.

Solista del Teatre Bolhsoi de Moscou, Ananiashvili va ser la primera ballarina de la companyia del 1985 al 2004. Posteriorment, també va ser primera ballarina de l'American Ballet i parella de ball d'Ángel Corella fins al 2009.

Així mateix, la trajectòria de la ballarina ha sigut guardonada amb diversos premis i reconeixements a nivell internacional entre els quals destaquen el de primera ballarina guardonada amb el premi Rus Nacional Triumph pels seus assoliments en l'àmbit d'art i el Lady of the Year (La Dona de l'Any), de l'Institut Americà Biogràfic.

Amb aquestes credencials, Nina Ananiashvili arribarà a Espanya per a interpretar amb el ballet del Teatre Estatal d'Òpera i Ballet de Geòrgia onze representacions del seu repertori clàssic compost per "El Cascanueces", "Chopiniana", "Sagalobeli" i "Mozartiana". Aquest viver de grans artistes de la dansa, va ser fundat en 1851, i durant tot aquest temps ha sigut un dels més destacats i reconeguts de Rússia, la Unió Soviètica, i l'actual Geòrgia.

Calendari de representacions.

La gira espanyola del Teatre Estatal d'Òpera i Ballet de Geòrgia transcorrerà durant el mes de desembre en els següents llocs:

Dia 11, dissabte, desembre: Auditori Riba-Roja - "El Cascanueces" (19.30 hores)
Dia 12, diumenge, desembre: Teatre Auditori la Vila Joiosa - "El Cascanueces"
Dia 14, dimarts, desembre: Teatre Principal d'Alacant - "El Cascanueces"
Dia 15, dimecres, desembre: Gran Teatre de Xàtiva - "El Cascanueces"
Dia 17, divendres, desembre: Riojaforum de Logronyo - "El Cascanueces"
Dia 18, dissabte, desembre: La Factoria Cultural de Terrassa - "Chopiniana", "Mozartiana", "Sagalobeli"
Dia 19, diumenge, desembre: Teatre Chapí de Villena- "El Cascanueces"
Dia 22, dimecres, desembre: Auditori de Saragossa - "El Cascanueces" (doble sessió)
Dia 23, dijous, desembre: Palau de Congressos de València- "El Cascanueces"
Dia 26, diumenge, desembre: Teatre Rambal d'Utiel- "El Cascanueces"



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon