Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La campanya de reciclatge "Tenim Raons de pes" arriba a Riba-roja per a promoure el reciclatge d'envasos de vidre durant el Nadal

Ecovidrio posa en marxa aquesta campanya en el municipi per a conscienciar als/les ciutadans/es sobre la importància del reciclatge d'envasos de vidre, en unes dates en les quals es consumeix el 20% del vidre que es recicla en tot l'any.

Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre que gestiona el reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb l'Ajuntament de Riba-roja de Túria, posa en marxa durant les festes de Nadal la campanya de sensibilització Tenim Raons de pes, amb l'objectiu de promoure el reciclatge d'envasos de vidre entre tots els ciutadans.


Per al desenvolupament de la campanya, Ecovidrio ha col·locat, aquest matí al carrer Sagunt, al costat del Pavelló Municipal, un contenidor decorat amb la imatge de la campanya en el qual quedarà plasmat a manera d'infografia com contribueixen tots els ciutadans, amb el gest de reciclar envasos de vidre, en la preservació del medi ambient.

Així mateix, en els voltants del contenidor un educador ambiental informarà els vianants sobre els beneficis ambientals del reciclatge d'envasos de vidre i repartirà uns originals marcapàgines amb la imatge de campanya i amb missatges sobre sostenibilitat. En concret estarà el dimarts, 28 de desembre, de 10 a 14 hores.

Per la seua banda, l'alcalde, Robert Raga ha convidat a tots els veïns, veïnes i visitants de la ciutat a secundar aquesta iniciativa que es desenvoluparà entre el 22 de desembre i el 6 de gener. "Cal prendre consciència sobre la importància del reciclatge, però en aquestes dates més si cap ja que es produeix un augment significatiu de la generació de residus i en les quals es consumeix el 20% dels envasos de vidre que es reciclen en un any".

Reciclatge de vidre a Riba-roja de Túria

Segons les últimes dades disponibles corresponents a 2020, els ciutadans de Riba-roja de Túria van reciclar un total de 292.930 quilograms d'envasos de vidre. Això suposa que cada veí va reciclar una mitjana de 12,8 quilograms de vidre.

Respecte a la taxa de contenerització, Riba-roja se situa amb una mitjana de 208 habitants per contenidor i, en l'actualitat, compta amb un total de 109 iglús per als residus d'envasos de vidre instal·lats en el municipi.

Beneficis mediambientals del reciclatge de vidre

El vidre que es deposita en els contenidors es recicla al 100% i s'utilitza per a la fabricació de nous envasos, de manera indefinida i sense perdre les propietats originals. Amb el reciclatge de vidre s'evita el creixement dels abocadors i és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic.

El reciclatge d'envasos de vidre és un element fonamental per a contribuir al desenvolupament sostenible, fomentar la transició cap a l'economia circular i lluitar contra el canvi climàtic. A més, el reciclatge d'envasos de vidre és una activitat dona suport al compliment de l'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

En les últimes dues dècades el sistema d'Ecovidrio ha permés el creixement exponencial de la taxa de reciclatge passant d'un 31,3% l'any 2000 al 79,8% en 2019, segons les últimes dades oficials del Ministeri per a la Transició Ecològic i Repte Demogràfic (MITERD).



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon