Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Alzira i Aielo de Malferit, capitals culturals valencianes 2022, comptaran amb fons econòmics per a la programació


Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Alzira (la Ribera Alta) i Aielo de Malferit (la Vall d'Albaida), capitals culturals valencianes 2022, comptaran amb fons econòmics específics per al disseny de les programacions respectives. Així ho ha anunciat aquest dijous el conseller d'Educació, Cultura i Esports, Vicent Marzà, en la cerimònia de distinció d'aquests municipis celebrada al Palau de les Arts de València.

D'aquesta manera, la Conselleria hi destinarà 150.000 euros perquè Alzira i Aielo de Malferit tinguen acompanyament econòmic per dissenyar activitats culturals pròpies i, alhora, hi invertirà aproximadament 200.000 euros més per dur a les dues capitals culturals activitats d'arts escèniques, música, exposicions, cinema i música, mitjançant l'Institut Valencià de Cultura, les Arts i el Consorci de Museus. 

En l'acte, també hi han participat les corporacions d'Alzira i Aielo de Malferit, entitats i associacions de les dues poblacions i representants de diferents espais culturals dependents de la Conselleria, que programaran activitats durant l'any que ve. Així mateix, hi han estat presents les corporacions d'Alcoi (l'Alcoià) i Bocairent (la Vall d'Albaida), que han gaudit el 2021 d'aquest reconeixement que promou la descentralització de l'oferta cultural, la millora de les comunicacions entre la Generalitat i els agents culturals del País Valencià i l'accés universal a la cultura.  

Marzà ha assenyalat que «entrem en la cinquena edició d'unes distincions que vam crear amb l'objectiu de valorar el gran treball en matèria cultural que es fa a les poblacions del nostre territori. Han estat anys en què la nostra gestió s'ha centrat moltíssim a acompanyar la cultura que brolla des dels pobles i els temps de pandèmia han més que demostrat el potencial de la cultura com a eix de recuperació econòmica, social i emocional a tots els nivells». 

El titular de Cultura ha agraït «la gran tasca de dinamització cultural realitzada per Bocairent i Alcoi durant el 2021, amb una coordinació extraordinària, que ha tingut els seus fruits, tant per al sector cultural com per a l'atracció de públics». 

La gala, dirigida per Jaume Pérez, ha tingut com a fil conductor el poder del valor vivencial i transformador que té la cultura per a les persones, on creadors i públics diversos són capaços d'establir nivells de connexió profunds. Mireia Pérez i Juli Disla han presentat aquest acte basat en el teixit cultural de les noves capitals culturals. En el cas d'Alzira s'ha comptat amb la presència del músic Josep Pérez (Ona Nua) i d'un missatge del dramaturg i actor Carles Alberola. Aielo de Malferit ha estat representat per Lluci Juan i Maria Josep Giménez, dues protagonistes essencials en la vida cultural del poble i l'Agrupació Coral Llorenç Barber. La companyia de dansa contemporània Fil d'Arena ha tancat la cerimònia.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon