Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria s'adhereix al Fons Valencià per la Solidaritat

L'Ajuntament de Llíria s'ha adherit, per unanimitat del ple municipal, al Fons Valencià per la Solidaritat, l'entitat municipalista que suma esforços i recursos d'ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana, i els dedica a erradicar la pobresa i treballar per la igualtat d'oportunitats mitjançant la cooperació internacional i l'educació per al desenvolupament. Llíria ha designat com a representants del municipi en el Fons a l'alcalde Joan Manuel Miguel i a la regidora de Polítiques Inclusives, Consuelo Morató.

La localitat del Camp de Túria, amb l'alta com a sòcia al Fons Valencià, manifesta la seua voluntat de contribuir des de l'àmbit local valencià al desenvolupament de països del Sud i fer-ho des de l'enfortiment de la cooperació descentralitzada i del moviment municipalista, sent conscients de la seua transcendència en la construcció d'una societat més justa i democràtica. L'Ajuntament de Llíria assumeix, per tant, el compromís de dotar pressupostàriament una partida anual per a projectes de cooperació internacional i d'educació per al desenvolupament a realitzar mitjançant el Fons Valencià.

Els representants municipals s'han reunit amb el president del Fons Álvaro Escorihuela, el vocal de la junta executiva Rafa Mateu, i el gerent Esteve Ordiñana, amb els quals han compartit la visió conjunta per a un desenvolupament humà, just, equitatiu i sostenible des de l'aportació del municipalisme valencià solidari i han començat a establir línies de treball conjuntes dins del marc d'activitat del Fons.

El president del Fons Valencià, Álvaro Escorihuela, ha expressat la seua satisfacció per la nova adhesió de Llíria "la qual consolida el creixement del Fons tant en l'àmbit comarcal com autonòmic i que reforça el compromís del municipalisme valencià solidari per un desenvolupament humà, just, equitatiu i sostenible dels països en via de desenvolupament".

Per part seua, l'alcalde Joan Manuel Miguel, ha indicat que l'adhesió al Fons Valencià "és la materialització del caràcter solidari del municipi i de la seua ciutadania, així com del compromís que es té amb la societat i amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible".

Associació municipalista valenciana de cooperació internacional al desenvolupament

El Fons Valencià és l'associació d'entitats locals de la Comunitat Valenciana que té com a objectius realitzar i finançar projectes de cooperació internacional i d'educació per al desenvolupament, amb les aportacions econòmiques que cada any fan els seus socis (ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana). Actualment, el Fons compta amb 130 entitats locals valencianes sòcies (121 ajuntaments i 9 mancomunitats) i concentra les seues actuacions de cooperació descentralitzada a l'Equador, Bolívia i El Salvador, així com en països en situacions d'emergència. Així mateix, realitza projectes de sensibilització cap a un desenvolupament humà, equitatiu, just i sostenible entre la població de les entitats locals sòcies del Fons, i a la ciutadania valenciana en general.

La relació entre els municipis del Sud i el Fons ve donada per la participació municipalista i descentralitzada en polítiques de cooperació per al desenvolupament social i econòmic, amb la col·laboració en projectes nascuts de les necessitats concretes i locals, i sol·licitats pels mateixos municipis o a través de contraparts, com per exemple les ONGD. La participació en els projectes de cooperació sempre té com a objectius, de totes les parts col·laboradores, el respecte cap a la cultura local i l'absorció mútua de coneixements i experiències.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon