Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana atorga el premi de les Lletres a Ferran Torrent

  

L'escriptor rep el guardó per la seua llarga trajectòria literària en llengua valenciana.

El reconegut escriptor en llengua valenciana i periodista, Ferran Torrent, va rebre divendres passat el Premi de les Lletres Vila de l'Eliana per la seua llarga trajectòria literària que ha llegat una exitosa producció especialment enfocada en la novel·la negra i que ho ha fet mereixedor de nombrosos premis com el Sant Jordi, Lectors d'El Temps o com a finalista del Premi Planeta.

L'autor d'obres com ‘No emprenyeu el comissari’ o ‘Gràcies per la propina’ va ser rebut per l'alcalde, Salva Torrent, i membres de la Corporació Municipal i va signar el Llibre d'Honor de l'Ajuntament al Saló de Plens. La comitiva va visitar també l'Espai Tarrazona al Parc de la Pinada, on figuren noms d'autors consagrats com el de Torrent. 

L'escriptor de l'any es va traslladar posteriorment a la Biblioteca Pública Municipal per descobrir la placa commemorativa de l'acte que es mantindrà exposada juntament amb la dels literats homenatjats en anteriors edicions de la Setmana de les Lletres: Juan José Millás, Almudena Grandes, Javier Cercas i Alicia Giménez Bartlett. Allí va signar els exemplars de préstec de les seues obres i va conéixer el projecte d'ampliació i modernització de les instal·lacions de la Biblioteca. A més, va tindre l'oportunitat de departir amb els joves integrants del Club de Lectura juvenil de l'Eliana als qui va animar a gaudir de la literatura valenciana. 

Finalment, la conferència-homenatge a l'escriptor de l'any va tindre lloc al Nou Espai del Centre Sociocultural i va estar presentada i moderada pel periodista Víctor Maceda.

L'alcalde, Salva Torrent, ha definit la seua obra com a “ambiciosa, honesta i, amb vocació de globalitat, que ofereix una excel·lent panoràmica de la societat valenciana de les últimes dècades” i ha destacat “el seu prestigi en la literatura escrita en la nostra llengua”.




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon