Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de l'Eliana aprova el Pressupost municipal de 2022 per un total de quasi 17 milions

 

L'Eliana manté uns comptes equilibrats entre ingressos i despeses, manté congelats els impostos i millora els serveis bàsics.

L'Ajuntament de l'Eliana ha aprovat aquest dijous el pressupost de l'entitat per a l'any 2022 amb els vots a favor del PSPV-PSOE i Ciutadans i el vot en contra de Compromís i PP. D'igual forma, el Ple ha aprovat també la modificació de crèdits per import de 3.593.290 euros que permetrà al Consistori destinar el romanent de tresoreria de l'any 2020 a una vintena d'actuacions entre les quals es troba la renovació de voreres, la repavimentació de vials, la finalització de la urbanització del carrer Mariano Benlliure o la generació de sentits únics.

Un any més, el document pressupostari presenta un equilibri entre els ingressos i les despeses amb un import de 16.938.057 euros, que tornen a ser els més alts de la seua història amb un augment d'un 3,63% respecte als comptes del 2021. Uns pressupostos que mantenen estabilitzats de nou els impostos i que incrementen en quasi un 4% els serveis bàsics, apostant igualment per la modernització i l'administració electrònica. A més, destaquen dos nous contractes: el de Residus Sòlids Urbans (RSU) que ascendirà a 1.309.467 euros i el del manteniment i millora de la jardineria amb 764.663 euros i es millora la dotació per a la neteja de col·legis i neteja de solars.

Entre les despeses, cal ressaltar l'augment del 5,12% destinat a personal per a la creació de noves places de Policia Local i administració, per a millorar la seguretat ciutadana i la qualitat dels serveis que es presten a la ciutadania i l'increment del 5,57% respecte al 2021 en inversions reals o la creació de nous equipaments, infraestructures o adquisició de béns inventariables. Respecte als ingressos destaquen els 681.050 euros corresponent a l'impost de plusvàlua que, a causa de la sentència del Tribunal Constitucional, l'Ajuntament cobrirà temporalment amb recursos propis.

L'edil d'Hisenda, Enrique Martínez, ha explicat que aquests comptes estan pensats per a la recuperació de la pandèmia, al mateix temps que mantenen l'aposta de l'Equip de Govern per la cultura, el comerç o els serveis socials.

Per la seua part l'alcalde, Salva Torrent, ha destacat que les xifres donen resposta a les necessitats de la ciutadania i que permetran, des del sanejament econòmic, continuar millorant l'Eliana.





Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon