Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Hui 23 de novembre Vilamarxant celebra una jornada participativa del Pla Local de Gestió de Residus Domèstics

L'objectiu és que la ciutadania, com a actor fonamental en la gestió de residus, contribuïsca a fer possible el canvi o la millora del model i adaptar-se a les noves obligacions i reptes.

Durant esta primera jornada, s'explicarà què és el Pla Local de Gestió de Residus Domèstics i Assimilables, així com es formarà als assistents perquè puguen participar activament.

Este procés participatiu sorgeix des de la Regidoria d'Innovació, dirigida per l'alcalde Xavier Jorge, per a adaptar-se als objectius marcats per l'Agenda 2030 i el Pacte dels Alcaldes sobre el Clima i l'Energia.

El primer edil Xavier Jorge ha convidat a tota la ciutadania a participar: "És fonamental que els veïns intervinguen en este procés per a elaborar un Pla Local de Gestió de Residus Domèstics i Assimilables que s'adapte a les noves necessitats i objectius per a viure en un entorn sostenible".

Es pretén aconseguir, a medi termini, una gestió sostenible de residus que es base en la reducció, la priorització en la recollida selectiva, la valorització i els criteris de proximitat i optimització de la gestió pública.

Durant la sessió participativa, es pretén recollir la participació dels col·lectius i conéixer les propostes de la ciutadania i dels diferents grups, entitats locals o centres educatius.

A través d'una dinàmica de taules de treball, que permet la creació de xarxes de conversa i aprenentatge social, es donaran a conéixer les opinions dels participants sobre qüestions rellevants per a la comunitat.

A més de la sessió participativa presencial, l'organització plantejarà també una sessió en línia per a recollir la mateixa informació que en la jornada de treball presencial a través d'un formulari en línia o a través de paper que s'obtindrà en les dependències de l'Ajuntament.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon