Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Començen les obres a Bétera per a un nou insectari planificat ara fa un any

Visita feta enguany
Visita feta l'any passat
  •  L'objectiu és fer costat als agricultors i continuar promovent el control de plagues en l'agricultura local.
  •  Aquest insectari comptarà amb tres cambres i donarà resposta a la creixent demanda dels agricultors del municipi.

  "No podem quedar-nos de braços plegats" aquestes són les paraules d'Elia Verdevío, Alcaldessa de Bétera i regidora d'Agricultura, durant la seua visita a les obres del nou insectari municipal que s'està instal·lant en la Base d'Obres. Un espai que comptarà amb tres cambres que permetran augmentar la cria del cryptolaemus per a lluitar contra el cotonet de Sud-àfrica.

Es començaran les obres ara que es van anunciar ja a la fi de l'any passat (2020)

La línia de l'àrea d'Agricultura és clara "som un municipi eminentment agrícola, el futur dels nostres cítrics passa per donar solucions als nostres agricultors i a Bétera treballem per a fer front a les plagues units", ha explicat Elia Verdevío. D'ací els esforços que s'estan realitzant per a atendre la gran demanda actual que existeix per part dels agricultors del terme que es veuen desbordats davant l'atac d'aquesta plaga.

Amb la posada en marxa d'aquest nou insectari, que se suma al ja existent, es redoblen els esforços i ajuda als agricultors de Bétera alhora que s'ofereix una alternativa més ecològica per a combatre la plaga de forma més sostenible i més respectuosa amb el medi ambient.

Els treballs que s'estan duent a terme consisteixen en l'adequació de l'espai que permetrà el condicionament de les instal·lacions a fi de cobrir les necessitats existents dels insectaris quant a control de temperatura i humitat determinades. Perquè, segons ha manifestat Elia Verdevío, "així donem resposta a un problema que pateixen cada any els nostres agricultors, donant-los l'oportunitat de ser més competitius i d'anar cap a una agricultura més sostenible, tal com demanda Europa".

 

Pla de Suport a l'Agricultura

I tot això va encaminat en la mateixa línia del Pla de Suport a l'Agricultura que s'ha posat en marxa des de la regidoria i que pretén enfortir el sector agrícola del municipi amb iniciatives com l'Oficina de l'Agricultor que cada dimecres de 09:00h a 14:00h obri les seues portes en l'edifici d'Urbanisme per a atendre, informar i assessorar els agricultors de Bétera. Una política d'aposta a l'Agricultura que es complementa amb conferències, xarrades i formació dedicades al sector agrari que li permeten millorar i afermar la seua posició en el mercat i que a més posa en valor la figura de l'agricultor i la seua professionalització.

"És necessari potenciar el nostre camp i els nostres productes, apostant pel nostre, perquè el que produïm a Bétera vaja de la terra a la taula. Tot això ho estem duent a terme en col·laboració amb la Unió de Xicotets Agricultors i Ramaders (UPA) els què ens guien en diverses matèries agroalimentàries per a oferir noves eines als nostres agricultors que els permeten gaudir d'uns cultius de qualitat i sostenibles", ha conclòs la regidora d'Agricultura en finalitzar la visita.

 

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon