Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Comença l'exhumació a Llíria de les restes d'afusellats per la dictadura i en la guerra



L'Ajuntament de Llíria ha iniciat hui, en el cementeri municipal, els treballs d'exhumació de les restes de víctimes de la Guerra Civil i la Dictadura. Estes labors, a càrrec de l'empresa arqueològica ArqueoAntro, consistiran en tres sondejos arqueològics de 2x2 metres, amb l'objectiu de localitzar les restes de fins a 29 víctimes assassinades en les saques del 5 d'agost, 24 d'octubre i 30 d'octubre de 1939.

En el mateix cementeri municipal s'ha celebrat, a més, un emotiu acte amb alguns dels familiars de les víctimes, perquè pogueren observar, de primera mà, l'inici d'estos treballs d'exhumació que, segons els ha informat el coordinador d'ArqueoAntro, Miguel Mezquida, "tindran una duració d'aproximadament tres setmanes".

També han estat presents en l'acte la regidora de Memòria Democràtica, Consuelo Morató; el director general de Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana, Iñaki Pérez; l'arqueòleg municipal, Miquel Sánchez; el president de l'Agrupació de Familiars i Víctimes del Franquisme 'Cementeri de Llíria', Sergio García; el president del Grup per a la Recuperació de la Memòria Històrica de la Comunitat Valenciana, Matías Alonso, i la presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, Lola Celda.

També han participat, a més, Carmen Feltrer i Miquel Fernández, presidenta i secretari, respectivament, del Comissionat de Memòria Històrica de la localitat. Morató ha indicat que "hui és un dia molt important, no sols per a Llíria, sinó per a totes aquelles persones que creuen en la reparació i la justícia democràtica". "L'obertura d'estes fosses ens permet treballar per la dignificació de les víctimes després de 82 anys, en un exercici pedagògic de cara a les generacions futures perquè no torne a ocórrer esta tragèdia", ha explicat la responsable de Memòria Democràtica.

Estos treballs, que suposen una inversió d'aproximadament 40.000 euros, seran finançats a través de la Conselleria de Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana. El seu director general, Iñaki Pérez, ha indicat que "és trist que hagen hagut de passar tants anys per a fer que accions de pura sensibilitat i humanitat siguen una realitat".

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon