Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Loriguilla vol ser inclosa en el Parc Natural de Sot de Chera i prepara un informe



Divendres passat, el regidor de muntanyes de l'Ajuntament de Loriguilla, Manuel Cervera, es va reunir amb l'alcalde de Chera, Alejandro Portero, la tinenta alcalde, Inmaculada Montón, i el director conservador del Parc Natural de Chera – Sot de Chera, Gabriel Ballester, per a ultimar els detalls de l'informe que indica que Loriguilla pot ser inclosa en la zona de les Llomes del parc natural.

Aquest informe, redactat per la tècnica de l'Ajuntament de Loriguilla, que també va ser present en la reunió, haurà de presentar-se, si escau, a la seua aprovació en ple i també a la Conselleria.

Referent a això cal recordar que la zona urbana actual de Loriguilla no és l'original, mantenint-se una àmplia zona en la Regió muntanyenca on és originari el municipi, ja que en 1955, la Confederació General d'Obres Hidràuliques aprovava un projecte de creació d'un embassament de 53,4 Hm³. En 1959 i després de diverses i dures negociacions tripartides (Estat-Delegació-Ajuntament) amb l'objectiu que Loriguilla no isquera de la província de València, el municipi es trasllada a la Plana de *Cuart (Pla de Quart en valencià), a la partida de la Masia del Comte, començant un nou rumb a tan sols 18 quilòmetres de la Ciutat de València i amb unes noves comoditats i avantatges per al seu desenvolupament. En 2009, l'Ajuntament de Loriguilla inaugura en l'antic enclavament de Loriguilla en La Regió muntanyenca, un Complex Turístic Rural que pretén recuperar l'entramat urbà i posar en valor el seu gran patrimoni natural, històric i etnològic.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon