Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana: Comença la programació dels Cicles de Cinema 2021/2022 -s'adjunta

L'Eliana se suma a les commemoracions del Dia del Cinema Espanyol, que se celebra per primera vegada aquest 6 d’octubre.

L'aposta de l'Eliana pel seté art ha sigut constant des dels inicis del cinema en l'antiga Casa de la Cultura fa ara 50 anys. Per primera vegada Espanya celebra, aquest 6 d'octubre, el Dia del Cinema Espanyol, una efemèride al qual l'Ajuntament s'ha volgut sumar a fi de reconèixer el paper de les i els cineastes i la seua influència i importància en la vida cultural i social del nostre país, així com el valor patrimonial del nostre cinema.

La data triada correspon al dia oficial del final de la producció de ‘Esa pareja feliz’ (1953), pel·lícula emblemàtica escrita i dirigida per Juan Antonio Bardem i Luis García Berlanga. Justament aqueixa serà una de les pel·lícules que formarà part de la programació del Cinefòrum, el pròxim 3 de novembre, i en l'àmbit també de les celebracions de l'Any Berlanguià que se celebra en la localitat fins el mes vinent de desembre amb altres obres del director com ‘Calabuig’, ‘Novio a la vista’ o ‘Plácido’.

Els Cicles de Cinema de l'Eliana estan compostos pels programes del Cinefòrum dels Clàssics del cinematògraf, Llibres en pantalla i el Cinema dels diumenges, que va arrancar el passat dia 3 amb ‘La noche americana’. Aquest dimecres, a les 18.30 hores, la sala Pep Torrent del Centre Sociocultural acollirà el clàssic ‘Con faldas y a lo loco’. Per part seua, Llibres en pantalla iniciarà la seua temporada 2021/2022 amb la pel·lícula espanyola ‘El inconveniente’. L'agenda dels Cicles recull, a més, la riquesa i la diversitat de la nostra cinematografia amb títols com ‘Atraco a las tres’ o ‘Elisa vida mía’.

Tal com ha explicat el primer edil, Salva Torrent, l'objectiu d'aquesta primera edició del Dia del Cinema Espanyol és donar a conèixer la data entre la ciutadania i aconseguir que, a poc a poc, es consolide en el nostre calendari cultural local.

S'acompanya la relació de pel·lícules fins a l'estiu en què comença el Cinema d'Estiu. La posterior, també està ja planificada i caldrà buscar-la en el seu moment.











Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon