Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bétera: Elia Verdevio (PP) s'arrisca a caure en mans de VOX en expulsar a una regidora sense admetre negociació en un punt

 El govern de Bétera (PP-C's i MC-TC) arriba a Sant Donís amb el mocador trencat per la pèrdua de la majoria absoluta

Es venia rumorejant feia temps les dissensions de part del grup Más Camarena-Torre en Conill i del PP. Alguns dels regidors no acceptaven la forma en què s'estava treballant en l'equip de govern liderat per Elia Verdevio i la seua mà dreta Manu Pérez. Els enfrontaments havien sigut lleugers cara al públic, però es notava que la política que marcaven amb actituds políticament "fèrries" no estaven sent acceptades de bon grau per algun d'ells. 

Ahir, en el Ple ordinari d'octubre la  baralla va eixir a la llum i de la forma menys irreconciliable possible.

La raó va ser un dels punts de l'Ordre del dia, un dels quals estan marcant legislatura rere legislatura. La possible baixada indiscriminada de l'IBI. Alguna cosa que sempre s'ha vist malament en molts sectors de Bétera perquè no marca diferències de valor entre les cases del municipi i acaba sent una baixada massiva als habitatges de major valor, que normalment coincideixen amb majors ingressos familiars. Ahir el govern d'Elia Verdevio va proposar una rebaixa lineal a la majoria del municipi, la qual cosa venia a significar de nou un tracte discriminatori en favor dels habitatges de major superfície i de major valor cadastral. Evidentment tot el contrari al que es recomana en qüestions fiscals.

Ahir, davant la proposta de rebaixa lineal del govern es va alçar l'oposició demanant estudiar-lo i aportar un altre tipus de rebaixes que foren més "socialment assumibles". El govern del PP, C's i Más Camarena-TC s'oposa i vol votar immediatament, l'oposició manté la seua posició i, pel camí, la regidora de Más Camarena Maria José Yago accepta l'opció que entén més raonable, la que proposa l'oposició: Deixar-ho sobre la taula per a estudiar-ho en breu i proposar altres possibilitats en el següent ple, o en un extraordinari. El resultat és que el govern perd la votació i salten els insults dins del Ple i cara al públic.

El mocador trencat en vespres de Sant Donis

En un rampell autoritari del PP i del portaveu de Más Camarena han preferit expulsar a la regidora sense cap possibilitat de negociació espentant-la al grup de no adscrits, on no han tardat ni 24 hores a ressenyar-lo en la web. D'aquesta manera li entreguen a VOX el futur del govern municipal i de les seues propostes. Nomenant-ho pedra angular dels dos anys de legislatura que queden. L'oposició demana una Junta de Portaveus perquè s'analitzen les millores i propostes que fan de la possible baixada de l'IBI i del seu repartiment de manera més socialment sostenible.

Elia Verdevio li lleva competències i Mas Camarena l'expulsa

Així queda la composició (4 PP, 3 Mas Camarena-Torre en Conill i 3 Cs), enfront dels 9 de l'esquerra (6 Compromís i 3 PSPV), i també 1 de Vox i la regidora expulsada que haurà de passar al grup dels no adscrits de mantindre l'acta.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon