Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Alt del Garbí punt fonamental de la segona etapa de la Volta a la Província de València–Trofeu Diputació per a elits i sub-23 - del 9 al 12 de setembre

Després del recent pas de dos etapes de La Vuelta pel nostre territori, la província de València continuarà gaudint, entre els dies 9 i 12 de setembre, del millor ciclisme d'alt nivell gràcies a la celebració de la Volta a la Província de València–Trofeu Diputació per a elits i sub-23.

El Pati dels Scala de la Diputació ha acollit este dilluns la presentació de la XI edició d'una competició que és considerada com la més important del calendari nacional amateur (pas previ al professionalisme). L'acte ha comptat amb les intervencions del diputat d'Esports, Andrés Campos, la diputada provincial i alcaldessa de Montcada (escenari tradicional de l'última etapa), Amparo Orts, i el president de la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana, Amadeo Olmos; a més de la presència de la vicepresidenta provincial Maria Josep Amigó, el diputat Ramiro Rivera i la diputada Dolors Gimeno.

La carrera està composta per quatre etapes amb final en els municipis de Barxeta, Estivella, Titaguas i Montcada. Destaquen les dos etapes de muntanya, amb ascensos a ports com l'Alt del Garbí i l'Alt Montalbana. Enguany competixen un total de 23 equips, entre els quals destaca la participació de quatre conjunts estrangers, procedents del Japó, Itàlia, Israel i Mònaco, la qual cosa consolida una vegada més la projecció internacional de la prova.

Després que la desena edició estiguera totalment marcada per la pandèmia, la Volta 2021 se celebra en el que s'espera que siga la fase final del drama viscut. “El ciclisme ha sigut un exemple de com celebrar un esdeveniment respectant les mesures sanitàries, i al seu torn la província de València s'ha convertit en una referència a l'hora d'organitzar amb total seguretat, prudència i rigor nombrosos actes esportius”, ha subratllat el diputat d'Esports, Andrés Campos.

Per part seua, Amadeo Olmos ha recalcat “la presència no sols d'equips internacionals, sinó també dels millors conjunts de cada autonomia”.

Etapes i classificacions

El dijous dia 9, el Bioparc de València tornarà a acollir l'arrancada de la prova, amb una etapa de 135 quilòmetres que travessarà Beniparrell, Almussafes, Benimuslem, Alberic i l'Ènova, amb arribada a Barxeta, on els ciclistes completaran cinc voltes a un circuit de setze quilòmetres.

L'endemà tindrà lloc un dels plats forts d'esta edició, una etapa de 130 quilòmetres que comença i finalitza a Estivella, i en la qual els ciclistes hauran de superar en tres ocasions l'Alt de Juncar–Creu dels Caiguts, abans d'afrontar el Garbí, de primera categoria, que es coronarà a tan sols 19 quilòmetres de la meta. Serà sens dubte una oportunitat perquè s'exhibisquen els escaladors.

El dissabte dia 10 el pilot prendrà l'eixida en el municipi de Benagéber per a concloure, després de 130 quilòmetres, en l'Ermita del Remei de Titaguas. De nou els amants de la muntanya podran gaudir d'una jornada que discorre en l'Alt Túria, en la qual es pujarà l'Alt de la Mataparda, l'Alt Montalbana i l'Alt del Remei.

Finalment, la competició conclourà el diumenge amb una etapa en el circuit semiurbà de Montcada, com és tradicional en els últims anys, i que com sempre coincidix amb el dia gran de les festes patronals de la localitat de l'Horta. Es tracta d'una gran oportunitat perquè els millors esprintadors puguen lluir-se després de 122 quilòmetres de carrera.

Serà el dia en què es conega el nou campió de la Volta. A més del guanyador de la classificació general, es repartiran altres mallots als diferents guanyadors de les classificacions per punts, muntanya, metes volants, categoria sub-23 i millor corredor de la Comunitat Valenciana


.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon