Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

LABORA subvenciona a l'Ajuntament de Bétera un nou Taller d'Ocupació

  • Començarà a final 'd' any
  •  Aquest Taller permetrà contractar durant 12 mesos a 30 veïns i veïnes de Bétera desocupats per a cursar tres certificats de professionalitat.
  •  El Labora ha concedit un import total de 724.075,20€ per a aquest nou Taller.

 

La regidora d'Ocupació, Mónica Martín, ha anunciat la subvencióc d'un nou Taller d'Ocupació per part de l'Ajuntament gràcies a la concessió d'una subvenció per part del Labora per import de 724.075,20€.

El Taller d'Ocupació Bétera IV, que arrancarà a final d'any, permetrà la contractació d'un total de 37 persones, 30 alumnes i 7 persones que formaran part de l'equip directiu, docent i de suport. "Continuem implementant polítiques actives d'ocupació que afavorisquen la formació i l'ocupabilitat dels nostres veïns i veïnes" ha destacat l'Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, després de l'anunci.

Aquests Tallers són programes mixtos de formació i ocupació que tenen com a objectiu primordial millorar els recursos formatius dels participants, reciclar-se en altres ocupacions i adquirir un títol formatiu del qual es mancava, tot això de cara a millorar les seues possibilitats d'inserció en el mercat laboral.

Des del primer dia l'alumne/treballador és contractat mitjançant contracte de formació i aprenentatge, que cotitza a la seguretat social, genera prestació per desocupació i pel qual rep un salari equivalent al salari mínim interprofessional.

Aquest programa es divideix en tres grups formatius, el primer grup, amb 10 alumnes, cursarà dos certificats de professionalitat: activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria (AGAO 0108) i instal·lació i manteniment de jardins i zones verdes (AGAO 0208). El segon grup, amb 10 alumnes, cursarà també dos certificats de professionalitat: operacions auxiliars de serveis administratius i generals (AADGG 0408) i activitats administratives en relació amb el client (ADGG 0208). Mentre que el tercer grup, de 10 alumnes, cursarà el certificat de professionalitat de nivell 3 de disseny de productes gràfics (ARGG 0110).

La regidora d'Ocupació, Mónica Martín, ha animat als veïns i veïnes que es troben en situació de desocupació a inscriure's en aquests programes "perquè suposen l'obtenció d'uns títols homologats a més d'una pràctica professional que els permet millorar els seus recursos formatius i millorar les seues expectatives d'inserció en el mercat laboral així com reciclar-se en noves ocupacions".

Per a això, aquells veïns i veïnes interessats a formar part d'aquests Tallers han de dirigir-se el més prompte possible al Espai Labora i inscriure's com a demandants de formació en els certificats de professionalitat abans esmentats.

La selecció dels alumnes/treballadors serà precedida, en tot cas, de la tramitació d'oferta de serveis formatius pel corresponent centre Espai Labora el qual remetrà entre 3 i 5 persones candidates per lloc oferit. Finalment, el grup de treball mixt per a la selecció de participants realitzarà la selecció de l'alumnat/treballador a partir dels criteris i barems recollits en les bases de la convocatòria publicades en el Tauler d'anuncis de l'Ajuntament. D'altra banda, s'han publicat també les bases per a la selecció del personal directiu, docent i de suport en el mateix Tauler d'anuncis.

Per a finalitzar, tant la regidora d'Ocupació com l'Alcaldessa, han recordat que en aquests moments l'Ajuntament de Bétera ja té en marxa dos programes de formació i ocupació i treballa per a aconseguir nous projectes per a l'any vinent així com també l'homologació de nous certificats de professionalitat a fi d'oferir un ventall més ampli de possibilitats a la ciutadania.

Para finalizar, tanto la concejal de Empleo como la Alcaldesa, han recordado que en estos momentos el Ayuntamiento de Bétera ya tiene en marcha dos programas de formación y empleo y trabaja para conseguir nuevos proyectos para el próximo año así como también la homologación de nuevos certificados de profesionalidad a fin de ofrecer un abanico más amplio de posibilidades a la ciudadanía.





Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon