Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La UV amb la col·laboració de la Conselleria de Participació posa en marxa un Diploma d'Especialització en Participació Ciutadana

Dirigit a tècnics i professionals en l'administració pública local que tinguen i estan treballant en projectes de participació ciutadana.

En la seua primera edició es compon de 25 crèdits universitaris que es realitzaran sota el règim semipresencia i en l'àrea Jurídic Social amb el lliurament d'un Diploma d'Especialització i el reconeixement universitari de aquesta tècnica.

L'increment de projectes desenvolupats sota els pressupostos de les diferents administracions està obligant a funcionaris, tècnics i professionals a treballar en una àrea que fins ara era desconeguda, o no tenia una tècnica homologada. Amb aquest Diploma els participants en el curs obtenen un total de 25 crèdits en la Universitat i a més passen a ser professionals amb Diploma d'Especialització que huí  ja disposa d'una àmplia demanda i cada vegada més àmplia.

L'acord desenvolupat entre la Conselleria de Participació de la Generalitat (Rosa Pérez) i la Universitat de València porta a  l'àmbit valencià per a l'estudi i dinamització de la Participació Ciutadana.

El programa:

La formació es desenvolupa en tres mòduls formatius fonamentals. El primer mòdul està dedicat a la revisió epistemològica i teòrica dels conceptes clau en participació ciutadana, així com dels models teòrics que la sustenten i la seua aplicació a la política local. El segon mòdul respon a una naturalesa metodològica, s'aborden els processos participatius com a mètode, i s'aprèn la metodologia d'investigació necessària per a plantejar i desenvolupar investigacions socials aplicades mitjançant tècniques participatives, assumint sempre una perspectiva de diversitat social i cultural. L'últim mòdul es destina a la promoció de la cultura participativa en totes les àrees de la dinàmica social. L'equip docent compta amb una dilatada trajectòria en el camp de la participació ciutadana, el que es veu traduït en una docència que combinarà continguts teòrics amb la implementació pràctica de dinàmiques i tècniques d'investigació, al costat de l'exposició de casos per a l'anàlisi crítica. D'altra banda, la diversitat d'àrees i camps d'aplicació de la participació ciutadana com a metodologia, permet l'alumnat entendre l'aplicabilitat d'aquest mètode a totes les parcel·les de la política local.

Més informació açí (clic)




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon