Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Pobla de Vallbona reobri el Trinquet Miguel Balaguer “Canya” després de les reformes





L'ajuntament reforma la façana, el bar, els vestuaris i les dutxes de les instal•lacions esportives.


El Triquet Miguel Balaguer "Canya" mostra la seua millor cara després de les obres de remodelació realitzades per l'Ajuntament. Es tracta de la tercera fase de rehabilitació de les instal•lacions i culmina així la recuperació de l'històric trinquet de la localitat.

En esta última intervenció s'han invertit 250.000 euros, prop d'un terç subvencionats pel Pla de Trinquets de la Conselleria d'Esports. S'ha remodelat la façana del trinquet amb una cobertura metàl•lica que dona un aspecte més modern a les instal•lacions.

Pel que fa a l'interior, la remodelació del bar i la cuina són les inversions que més destaquen. Però a més s'han construït noves dutxes, vestidors i una sala despatx per arreglar-se les mans els pilotaris i a fer més còmoda la pràctica esportiva.

També s'ha millorat l'accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda eliminat escalons i construint una rampa des de el carrer fins al bar i la canxa. A més s'ha instal•lat una mampara de protecció en els palcs i s'ha condicionat la graderia.

L'aposta per la pilota valenciana a la Pobla, s'iniciava el 2017 quan l'Ajuntament va comprar el trinquet per un preu de 330.000 euros. La primera actuació va permetre canviar el pis molt deteriorat per un de pedra de bateig. En 2019 finalitzava la segona intervenció amb un pressupost de 270.000 euros que comptava amb una important subvenció de la Diputació de València i que va permetre cobrir el trinquet per a facilitar l'ús tot l'any.

A més de les instal•lacions, l'Ajuntament firmava fa tres anys un conveni amb la Fundació de Pilota Valenciana que s'ha incrementant amb el patrocini d'un equip i l'organització de trofeus i campionats professionals. També es fomenta l'esport amateur amb una nova gestió de l'escola de pilota a traves de l'empresa Viu Esport.

La regidora d'Esports, Iris Marco, destaca que el suport a la pilota s'ha fet a través de dos vessants, "per una part s'han construït unes instal•lacions dignes i per altra s'ha potenciat la presencia de pilotaris de primer nivell i el foment de l'esport amateur, sobretot entre els més joves".






Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon