Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Distincions Honorífiques de l'Ajuntament de Llíria en 2021, l'ex-alcalde Manuel Civera entre els guardonats


L'Ajuntament de Llíria va entregar les seues Distincions Honorífiques 2021, en un acte celebrat en el teatre de la Unió Musical.  Les persones i institucions guardonades en esta edició han sigut José Manaut a títol pòstum, Francesc V. Blázquez, la Mancomunitat Camp de Túria, Manuel Civera, i cadascun  dels centres que componen la comunitat educativa local: CIEM Unió Musical, Col·legi Santa  Ana, Col·legi Francisco Llopis Latorre, Col·legi El Prat, IES Camp de Túria i IES Laurona.

L'alcalde, Joanma Miguel, va destacar que estes persones i entitats, "des de diferents àmbits com l'art, l'educació, l'esport o el servei a la ciutadania des de les administracions públiques, han contribuït enormement al desenvolupament del nostre municipi, per a fer de Llíria una ciutat més millor, amb una societat més plural, igualitària, integradora i solidària  de la qual sentir-nos orgullosos".

GUARDONATS

Josep Manaut Viglietti (Fill Predilecte a títol pòstum)

La seua filla Stella Manaut va recollir la distinció a este artista nascut a Llíria en 1898 i que enguany es compleix el 50 aniversari de la seua defunció a Madrid. José Ma naut, un dels deixebles predilectes de Sorolla, va desenvolupar una gran labor com a docent i artista i es va convertir en un intel·lectual fortament compromés amb la societat a través de la formació, la cultura i la ideologia.

La seua obra permet realitzar un viatge pels moments clau de la història d'Espanya  del segle XX, plasmant l'educació artística i la cultura de la Segona República, la repressió  de la Guerra Civil i la vida a la presó amb el corresponent exili interior. Els 330 dibuixos realitzats en les presons en les quals va estar reclòs, juntament amb els diaris que recullen les seues tremendes sensacions, suposen el document gràfic i escrit més important i exhaustiu  de l'interior de les presons franquistes, i que va ser plasmat en el llibre "Las horas muertas",  editat al 2017.

Considerat un dels artistes més complets de la seua època, els seus últims anys els  va viure entre la Malva-rosa i Llíria, pintant fantàstics paisatges i retrats.

Francesc V. Blázquez García (Medalla de la Ciutat)

També es va distingir, dins de l'àmbit de l'esport, a Francesc V. Blázquez, president  de la Real Federació Espanyola d'Handbol i vicepresident del Comité Olímpic Espanyol. El  consistori va voler reconéixer, concedint-li la Medalla de la Ciutat, la seua gran implicació  en la celebració d'esdeveniments esportius de projecció internacional a la ciutat de Llíria,  com el Preolímpic femení del passat mes de març, el partit de les seleccions absolutes  masculines d'Eslovàquia i Espanya o el Mundial Femení del pròxim mes de desembre.

Mancomunitat del Camp de Túria (Medalla de la Ciutat)

De mans de la seua presidenta, Mª Dolores Cel·la, la Mancomunitat Camp de Túria,  va rebre la Medalla de la Ciutat, guardó que arriba en este any que es compleix el quaranta aniversari de l'aprovació dels seus estatuts. En este període destaca el seu gran paper vertebrador de la comarca, amb la seua condició d'associació de municipis que ha contribuït a millorar la prestació de diferents serveis públics entre les seues entitats locals.

Comunitat Educativa de Llíria (Medalla de la Ciutat)

L'Ajuntament també va voler premiar, amb la Medalla de la Ciutat, la trajectòria de la  comunitat educativa local en la formació dels joves llirians i llirianes, que a més en estos dos últims cursos han hagut de redoblar esforços per a tractar oferir les màximes garanties possibles a l'alumnat i les seues famílies enfront de la pandèmia pel COVID-19. Les distincions van ser entregades als centres concertats CIEM Unió Musical, Col·legi Santa  Ana, Francisco Llopis Latorre i Col·legi El Prat, així com als instituts Camp de Túria i Laurona, que van ser recollides pels seus respectius equips directius, representats per Chelo Faubel, Mercedes Ludeña, Concepción Alonso, Bea Zapater, Sara Peris i Lola Morató.

Finalment, l'Ajuntament va concedir la Medalla d'Honor de la Ciutat a l'ex alcalde Manuel Civera, pel seu treball per Llíria com a primer edil del consistori entre els anys 2015 i  2021


.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon