Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

A Llíria una exposició mostra com la Cultura i el PCE han caminat junts durant els 100 anys de vida del partit

Es tracta d'una exposició de més de 40 làmines i peces de diferents artistes i intel·lectuals que recorren els 100 anys des de la fundació del PCE (1921-2021)

El compromís antifeixista dels intel·lectuals va tindre com a catalitzador al PCE a Espanya i va aconseguir una gran pleyade d'artistes, pintors, escultors, escriptors intèrprets, cineastes, poetes etc. Tots  enfocant les seues obres a l'entorn del canvi social i de l'esperança per un món millor.

Una grup que va donar un fruit  molt generós i que estudiat separadament potser no ens dóna la imatge completa de la realitat d'aquells anys, ni de la vertadera amplitud en què va viure. Però que estudiat i vist al costat de les lluites socials coetànies i els esdeveniments històrics que van acompanyar, si que marquen la mesura del que volien expressar.

L'exposició amb les seues més de 40 peces recollides per l'aportació d'arxius com el d'Iban Ramón, de Promocions Culturals del País Valencià i aportacions individuals de militants i col·laboradors del PCPV, permeten recórrer aqueix temps en què la Cultura i els seus autors estaven tan prop de les lluites socials i les ganes de canvi que espentava el PCE: Renau, Castejón, Genovés equip Crònica etc.

L'exposició comença a Llíria dimecres que ve 29 de setembre, a les 19 hores, en el local Jaume I de la capital de Camp de Túria i que romandrà oberta al públic en el Casal Jaume I de Llíria amb accés gratuït, des del dijous 30 de setembre fins al diumenge 3 d'octubre de 10h a 13h i de 17h a 20h. El Casal Jaume I es troba en l'Avinguda dels Furs, 17, 46160 Llíria (València)

El dia de la inauguració seran presents i intervindran Javier Parra (Secretari General de PCPV) i Julia Arastey (del PCPV de Camp de Túria)

Després de Llíria, l'exposició recorrerà altres llocs del País Valencià com Buñol, Sagunt, Alacant i ...










Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon