Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Una avinguda principal de La Pobla de Vallbona portarà el nom del pilotari Paco Cabanes “Genovés”

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona dedicarà l’avinguda principal del nou desenvolupament urbanístic a Paco Cabanes “Genovés”. El govern municipal ha presentat la moció al plenari que suposa un reconeixement públic d’un dels millors esportistes valencians de tots els temps.

La denominació de la via serà “Avinguda del pilotari Paco Cabanes “Genovés” i estarà ubicada a la zona est del nucli urbà, a prop del centre escolar el Campés. La decisió plenària es traslladarà a la família perquè siga coneixedora de l’acord.

El ple ha destacat que Genovés ha col·laborat desinteressadament amb l’Ajuntament de la Pobla sempre que se l’ha demanat i va ser l’encarregat de la treta inaugural  quan van finalitzar les obres de la coberta del trinquet. 

En la moció destaca la figura com el pilotari més volgut del poble valencià i la seua absoluta superioritat durant més de vint anys en l’esport autòcton. Sis vegades campió de l’individual d’Escala i Corda i en huit ocasions al Campionat Nacional. Genovés va obtindre l’alta distinció de la Generalitat al mèrit esportiu l’any 2019.

Paco Cabanes va participar en campanyes de promoció de la llengua i altres causes socials i va rebre el guardó Vicent Ventura per la seua actuació cívica. A més ha estat reconegut fora del nostre territori amb la xapela basca, amb diferents distincions a nivell internacional i ha estat ambaixador de la Federació de Pilota Valenciana.

El ple ha volgut reconèixer Paco Cabanes amb els valors de “cavallerositat, respecte i honor que caracteritzen l’esport de la pilota per als jugadors més joves i un model per a la societat valenciana” i declara que es tracta d’una persona “lligada al poble i al seu poble, generós, noble, treballador i molt vinculat a la família i les seues arrels”.

"El Genovés" en La Pobla en la treta d'honor inauguració del trinquet


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon