Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de Bétera aprova la delegació per a fer el projecte i execució de les obres d'ampliació de l'IES Les Alfàbegues


L'Ajuntament de Bétera aprova la delegació de competències per a les obres d'ampliació de l'IES Les Alfàbegues

El Consistori de Bétera ha aprovat en el Ple d'agost la delegació de competències per a l'execució de les obres d'ampliació i reforma de l'IES Les Alfàbegues rebuda per part de la Conselleria d'Educació. Amb tots els vots a favor dels grups polítics que conformen la corporació municipal, s'ha aprovat aquest tràmit que és un primer pas perquè els alumnes de l'institut afronten els seus estudis en un centre en condicions que permeta el bon desenvolupament dels ensenyaments acadèmics a Bétera.

D'aquesta manera, l'IES Les Alfàbegues rebrà una inversió de 3.909.194,95 euros per a ampliar i reformar les instal·lacions actuals el que, tal com indica la proposta de la Conselleria, permetrà l'adequada execució de les tasques educatives en el centre.

El regidor d'Educació, Manuel Chover, ha assenyalat que "sens dubte, és un gran avanç per a descongestionar la situació que viuen actualment els nostres estudiants". Mentre que l'Alcaldessa, Elia Verdevío, ha indicat "és una mesura a curt termini que rebem de bon grat però no és la solució, el més important és que es deleguen les competències del nou institut com més prompte millor per a poder emprendre la seua construcció"

Després de l'aprovació en el Ple, aquest acord tornarà ara a la Conselleria d'Educació a fi que ho ratifiquen. Una vegada ratificat, l'Ajuntament començarà, a través de procediment obert, la redacció del projecte i una vegada finalitzat el tràmit es realitzarà la licitació de les obres per a la seua posterior execució.

En l'última reunió mantinguda amb l'àrea d'Educació, la Conselleria es va comprometre també a delegar les competències després de l'estiu del nou institut. Un centre molt necessari i reivindicat per Bétera.

"Aquestes són les vertaderes obres que esperem ansiosament per a solucionar, d'una vegada per sempre, el greu problema d'amuntegament que pateixen els nostres veïns i veïnes que assisteixen a l'Institut i que un any més, tornaran a començar el curs en barracons", ha explicat Elia Verdevío.

Per a finalitzar, Manuel Chover, ha destacat que "és una prioritat per a aquest equip de govern disposar d'infraestructures educatives concordes a les necessitats del nostre municipi, dels nostres estudiants i sobretot i atesa l'actualitat, concordes a la situació sanitària que vivim marcada per les mesures covid-19 que indiscutiblement afecten el dia a dia dels nostres centres educatius".

  •  La finalitat d'aquestes obres, tal com indica la proposta de la Conselleria d'Educació, és que les actuacions derivades permeten una adequada execució de les tasques educatives.
  • A més la Conselleria es va comprometre, en l'última reunió mantinguda, a fer la delegació de competències del nou institut després de l'estiu.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon