Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La SAREB paralitza el desnonament de les 40 famílies de Riba-roja fins a consensuar una solució favorable


Així ho va comunicar ahir el secretari autonòmic d'Habitatge, Alejandro Aguilar, i la directora general d'Emergència Residencial, Pura Peris en la reunió mantinguda amb representants dels municipis de Paterna, Alfafar, Torrent, Almassora, Monòver i Riba-roja de Túria, entre altres.

Després de la reunió mantinguda el passat 26 de juliol amb la Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb), es va gestar el compromís de paralitzar l'ordre de desnonament i estudiar solucions a les situacions presents i futures de les emergències residencials col·lectives que s'estan donant en diversos municipis de la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, s'albiren diverses vies; la compra de l'habitatge per part del propietari o l'administració local, - per al que la GVA ha establit una línia de 10 milions d'euros destinats a l'adquisició d'habitatges per part dels ajuntaments per a ús social (PLA ADHA)- o la cessió de l'usufructe de l'habitatge en el marc del Pla Estatal d'Habitatge 2022-2025, que té com a objectiu facilitar l'accés a aquesta en règim de lloguer a aquells sectors de la població amb dificultats econòmiques i com a segon gran objectiu, incrementar el parc públic d'habitatge.

En aquest sentit, l'Ajuntament de Riba-roja ja ha aportat a la GVA els informes de vulnerabilitat de les famílies afectades, així com una valoració dels habitatges, a fi de facilitar els tràmits per a la negociació.

L'emergència residencial i la falta d'habitatge públic és un tema que preocupa en gran manera el govern local i s'està treballant incessantment en això des de l'Oficina Municipal de l'Habitatge.

El consistori ja va mediar recentment amb la SAREB i la GVA en la paralització del desnonament dels veïns el carrer Pizarro, que el passat 16 de novembre van ser avisats de la seua expulsió. Des d'aqueix moment, l'Ajuntament de Riba-roja de Túria, al costat de la Conselleria d'Habitatge, van oferir tot el seu suport i van realitzar gestions de negociació. Finalment el jutjat de Primera Instància número 3 de Llíria va donar la raó a les 20 famílies de Riba-roja que resideixen en règim de lloguer. La situació es repeteix ara amb els veïns d'un habitatge residencial del carrer Federico García Lorca, als quals l'Ajuntament els va traslladar ahir per la vesprada un missatge de tranquil·litat després de conéixer l'anunci de la Sareb de paralitzar el desnonament.

La Generalitat va avançar que la Sareb s'ha compromés a mantindre reunions bilaterals a partir d'octubre amb cada municipi, a fi de poder aconseguir acords favorables per a les parts. L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha manifestat, "estem al costat de les famílies i treballarem conjuntament amb la Generalitat Valenciana per a aconseguir una solució favorable". Raga ha matisat, "la negociació ha de realitzar-la l'administració autonòmica, l'Ajuntament no és un gestor immobiliari i no podem ser punt de negociació entre les parts, no obstant això no permetrem que cap família puga veure's al carrer i lluitarem fins al final"

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon