Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El modista Francis Montesinos dissenya un estampat per a les tradicionals camises de Bétera


Francis Montesinos dissenya un estampat per a les tradicionals camises de Bétera

  •  Amb aquestes camises l'Ajuntament ha volgut plasmar el sentiment de Bétera per les seues Festes de les Alfàbegues i així mantindre encesa la il·lusió l'any vinent.
  •  L'estampat reuneix els principals símbols del municipi, alfàbegues, coets, confeti, flors i molt colorit.

 Il·lusió,  eixa ha sigut la paraula més repetida durant la presentació de la campanya "Enguany les Festes de Bétera amb el cor" que l'Ajuntament ha posat en marxa al costat de Francis Montesinos, un dissenyador valencià de renom internacional per a unes Festes d'Interés Autonòmic amb projecció nacional.

A l'arribada a l'Ermita del Calvari els assistents ja han descobert un dels secrets millor guardats durant els últims mesos: la confecció de les tradicionals camises que tots els Mayorales i veïns i veïnes de Bétera visten cada 15 d'Agost. Unes camises amb un estampat únic dissenyat pel modisto Francis Montesinos.

Tal com ha destacat el regidor de Festes, Manuel Pérez, a l'inici de la presentació, "amb el lema "Enguany les Festes de Bétera amb el cor" hem volgut manifestar que encara que les festes estiguen suspeses sempre les portem en el cor, formen part de tots els beterans i beteranes".

Les festes de Bétera formen part del adn dels seus veïns i veïnes. Cada any esperen la seua arribada però aquests dos últims l'espera està sent molt més llarga, per això, des del Consistori han volgut commemorar les seues Festes estampant els seus símbols en una camisa made in Francis Montesinos.

"No tindre festes no significa no viure-les, significa fer-ho des del cor i ara més que mai des de la prudència i el sentit comú. Sentir-les com quan les vivim, amb alegria, felicitat, color, coets, aroma de somni, albaes, i molt de confeti. I això ha sigut possible gràcies a Francis Montesinos que ha plasmat a la perfecció les nostres tradicions, costums i història en una peça amb un gran significat per a Bétera", ha explicat l'Alcaldessa, Elia Verdevio, durant la seua intervenció.

Sens dubte, un repte que Francis Montesinos ha sabut executar d'una manera excepcional al mateix temps que impecable i que ha suposat conjugar la tradició amb la modernitat. "Tot partint del colorit que caracteritza aquestes camises i dels vius estampats marca indiscutible de Francis Montesinos", ha assenyalat Elia Verdevío.

Durant la seua intervenció, Francis Montesinos, ha expressat que "com a creatiu el primer que em va vindre a la ment van ser les inconfusibles aromes de Bétera, amb les seues Alfàbegues i la seua pólvora" una mica difícil de dibuixar i portar a la tela que, vist el resultat, no va ser complicat per al modisto valencià.

L'estampat, creat exprofeso per a Bétera, ha sigut equiparat pel mateix Montesinos com als dissenyats durant la seua trajectòria professional, "ho he creat amb molta il·lusió i afecte com els meus dissenys homenatge al mediterrani i a grans figures de la cultura com Dalí o Sorolla, a disciplines com el Flamenc o el ballet", ha subratllat. Igual que els seus estampats, Francis Montesinos, ha dissenyat el de Bétera amb la seua signatura, una confecció alegre, viva i plena de colorit on no han faltat les Alfàbegues, les femelletes, les flors, els coets, i el confeti.

Un estampat a partir del qual s'ha creat una forma de cor que ha simbolitzat el lema d'aquesta campanya i que estarà present, a més d'en les tradicionals camises, en els tan utilitzats palmitos cada 15 d'agost i en unes samarretes commemoratives que seran repartides pel municipi "perquè tots els veïns i veïnes de Bétera visquen aquests dies amb el cor", ha ressenyat Elia Verdevío.

La situació sanitària actual impedeix la celebració d'aquestes festes tal com les coneixem però no impedeix lluir aquestes camises que han sigut confeccionades per a les Obreres i Majorals. "És una manera d'agrair-los l'esforç que estan fent, de secundar-los i de dir-los, una vegada més, que l'Ajuntament també és ací per a mantindre la il·lusió per les Festes de 2022 que, sense lloc a dubte, seran unes grans Festes en honor a la Mare de Déu de l'Assumpció", ha indicat el regidor de Festes.

 

Exposició: 50 anys. València, Seda i Foc

En finalitzar la presentació, els assistents s'han desplaçat fins a l'edifici de l'antic Ajuntament on els esperava una altra sorpresa: la inauguració de l'exposició de Francis Montesinos "50 anys. València, Seda i Foc". Una exposició que ha transportat als allí presents a les desfilades de moda més importants en els quals ha participat Montesinos per mig món i que des de hui i fins al pròxim 22 d'agost es podrà visitar gratuïtament de dilluns a divendres en horari de 18:30h a 20:30h.

"La meua vida, la meua carrera, la meua essència està en aquesta exposició que des de hui també porta un trosset de Bétera després del disseny i la confecció d'aquesta camisa", ha assenyalat Francis Montesinos, a qui l'Alcaldessa de Bétera, ha volgut agrair "el seu treball, alegria i obstinació per ajudar-nos a mantindre viva la il·lusió per les nostres festes" a les quals, sense dubtar-ho, ha convidat al modista valencià l'any vinent


.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon