Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bétera controlarà remotament les plantes de l'Hort de les Alfàbegues


  •  Control de temperatura, humitat, reg d'aigua o abonament, són alguns dels paràmetres que es podran controlar sense necessitat d'estar in situ en l'hort.
  •  Amb aquesta incorporació es pretén millorar la instal·lació per a cultivar les alfàbegues d'una manera més eficaç i eficient.

 Aprofitar al màxim els recursos i les noves tecnologies és el que l'Ajuntament de Bétera ha volgut amb la instal·lació d'un nou programador en el Hort de les Alfàbegues que permet controlar remotament el cultiu d'aquestes plantes tan importants per al municipi.

"El pas dels anys feia necessària una actualització dels dispositius de reg i abonament de l'hort que facilitaren el laboriós treball que es realitza per a tindre cada 15 d'agost unes majestuoses alfàbegues als nostres carrers", ha explicat l'Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío.

El programador que s'ha instal·lat és capaç de controlar paràmetres de temperatura, humitat, reg i adobament de les plantes que es cultiven cada any baix la supervisió de Ramón Asensi, encarregat de l'hort, qui ha acollit de grat la incorporació d'aquest programador. Una eina de treball més que a través d'un panell de control digital permet que des de qualsevol dispositiu mòbil, ordinador o tauleta s'establisquen unes ordres de treball que facen que s'adobe o regue l'hort cada dia, en hores determinades i per un temps establit.

Així, si un cap de setmana plou en abundància, Ramón Asensi, pot desactivar el reg còmodament des de la seua casa sense necessitat de traslladar-se a l'hort. En paraules del regidor de Festes, Manuel Pérez, "és un gran avançament que facilitarà el treball, i en definitiva, el bon cultiu de les nostres alfàbegues".

D'aquesta manera, cada vegada que sorgeix una incidència, Ramón Asensi, és coneixedor al minut de la mateixa i té capacitat de maniobra per a donar-li solució sense haver d'estar en el mateix hort. Perquè, tal com ha indicat el regidor de Festes, "tot es queda monitorat i des d'un dispositiu mòbil, un ordinador o una tauleta es pot controlar còmodament de manera remota".

En definitiva, amb aquesta nova instal·lació es podrà gestionar d'una manera més eficaç i eficient el cultiu de les alfàbegues. Una forma més tecnològica de fer-se càrrec d'un cultiu tan essencial per al municipi i que, així com espera Manuel Pérez, "servisca també per a cultivar unes alfàbegues més grans que baten l'actual rècord d'altura que està en 2 metres i 86 centímetres".

Foto del 2015


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon