Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Un jutjat de Llíria obri diligències prèvies per aclarir les obres de la instal.lació del Pavelló Esportiu

Les diligències s'han obert per a determinar si hi ha hagut un fraccionament indegut del contracte el que hagués pogut permetre la seva adjudicació en forma més directa i sense tants controls administratius com estableix la Llei de Contractes Públics.

Segons ha pogut saber Crònica de fonts directes judicials, la investigació demanarà la declaració de l'ex alcalde de Llíria Manolo Civera com a màxim representant de l'Ajuntament en l'època en què presumptament van ocórrer els fets.

Per la seva part el Partit Popular, autor de la denúncia fa aproximadament un any, ha emès una nota en la qual qualifica els fets com a delictius i avança la petició de responsabilitats polítiques. 

La nota del PP centra l'assumpte en una possible prevaricació administrativa, que el PP com a denunciant la vol fixar tant en el exalcalde com en la regidora de COMPROMIS-MOVE Vallivana Murgui que exercia les responsabilitats municipals d'esport.

La nota dels denunciants qualifica els fets i els relata de la següent forma:

La portaveu popular Reme Mazzolari lamenta que Manolo Civera “renuncie a la seua acta com a regidor sense donar explicacions sobre la seua dubtosa gestió, a pesar de les insistents peticions per part dels populars”

Explica que “hi ha un possible fraccionament de l'objecte del contracte de les obres realitzades en el pavelló Pla de l’Arc”

El jutge veu fets que pogueren ser constitutius de delicte, per la qual cosa tant Civera com Murgui tindran d'aclarir “per què el contracte es va formalitzar després de l'inici dels treballs en el pavelló esportiu, entre altres qüestions”

 El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 6 de Llíria ha obert diligències prèvies contra l'exalcalde Manolo Civera per prevaricació administrativa coincidint amb la celebració del ple on presenta la seua dimissió com a edil en l'Ajuntament de Llíria. 

A l'exalcalde socialista se li investiga, junt amb la regidora d'Esports Vallivana Murgui, de Compromís-MOVE, per l'adjudicació de les obres del pavelló esportiu amb motiu del preolímpic de handbol femení. 

Els populars van realitzar esta denúncia fa un any davant de la “falta de transparencia” en este procés, ja que, segons ha explicat la portaveu popular Reme Mazzolari “hi ha un possible fraccionament de l'objecte del contracte de les obres realitzades en el pavelló Pla de l’Arc, per la qual cosa hauran d'explicar davant del jutge el que han volgut ocultar a la ciutadania”.

Segons la resolució judicial, el jutge veu fets que pogueren ser constitutius de delicte, per la qual cosa tant l'exalcalde Manolo Civera com la regidora Vallivana Murgui tindran d'aclarir “per què el contracte es va formalitzar després de l'inici dels treballs en el pavelló esportiu, entre altres qüestions”. 

Mazzolari ha lamentat que Civera “renuncie a la seua acta com a regidor sense donar explicacions sobre la seua dubtosa gestió, a pesar de les insistents peticions per part dels populars” i ha recordat que “demanarem una comissió d'investigació perquè s'aclariren les actuacions realitzades, però esta va ser rebutjada per l'equip de Govern municipal, la qual cosa va evidenciar encara més que la transparència del PSOE i Compromís-MOVE brilla per la seua absència”.

Presumpte fraccionament de l'objecte del contracte 

Mazzolari ha recordat que “el projecte de l'enginyer tècnic municipal establix la instal·lació de 64 projectors LED i el total de treballs complementaris que garantisquen el seu funcionament ascendix a un pressupost de 222.157,75 euros, però en el departament de contractació només consta una factura per contracte d'obres per a la instal·lació de lluminàries per un import de 48.393,80 euros, per la qual cosa el contracte subscrit pot ser constitutiu d'un presumpte fraccionament de l'objecte del contracte”. 

De la mateixa manera, la portaveu popular ha explicat que “d'acord amb el principi de competència i com a mesura antifrau i de lluita contra la corrupció, l'òrgan de contractació sol·licitarà almenys tres pressupostos, havent de quedar això prou acreditat en l'expedient, però este principi no es dóna, ja que només consta un únic pressupost”.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon