Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria desbloqueja el projecte d'urbanització del sector terciari ST-1 de l' entrada per Benissanó


El ple de Llíria va acordar, en la seua última sessió, l'aprovació parcial de la retaxació de càrregues urbanístiques del sector terciari ST-1, la qual permetrà liquidar definitivament les obres d'urbanització en esta zona comercial situada en una de les entrades principals del municipi de Llíria, després d'estar paralitzat el projecte durant quasi una dècada.

"El desbloqueig definitiu d'este projecte permetrà acabar amb les molèsties que s'han generat en l'entrada principal a Llíria des de Benissanó, i que este sector terciari per fi puga desenvolupar-se plenament amb l'arribada de nous negocis i comerços que contribuïsquen al progrés i impuls econòmic del municipi, la qual cosa també servirà per a generar nous llocs de treball", ha destacat l'alcalde Joanma Miguel.

L'acord d'aprovació i adjudicació definitiva del Programa d'Actuació Integrada (PAI) del sector ST-1 es va realitzar al 2006, però no va ser fins a 2008 quan el ple municipal va aprovar definitivament el projecte d'urbanització del sector, formulat per l'agent urbanitzador, així com la retaxació de càrregues derivada d'este projecte.

La regidora d'Ordenació del Territori, Elena Jiménez, ha assenyalat que un dels grans objectius que s'ha marcat l'Àrea de Territori en esta legislatura "és la finalització del màxim nombre d'actuacions urbanístiques (PAIs) que es van iniciar en l'època del boom urbanístic en el municipi, on algunes d'elles porten encallades més d'una dècada. Així, en esta legislatura s'estan tancat diversos PAIs a les urbanitzacions i en el nucli urbà,com ara es pretén fer amb el del sector terciari del ST-1".

Amb este acord municipal sobre la retaxació en el ST-1, l'equip de Govern tanca el treball iniciat l'any 2020 amb l'aprovació del modificat de projecte que recollia les obres definitives que els tècnics municipals havien considerat necessàries per a culminar l'actuació en este sector i poder finalitzar el mateix.

L'edila d'Ordenació del Territori ha explicat que la proposta de retaxació sol•licitada pel promotor "ha sigut acceptada parcialment, ja que, d'acord amb els informes emesos, han concorregut circumstàncies sobrevingudes que no van poder preveure's per l'agent urbanitzador en el moment de la redacció de la proposició, com unes altres que sí que eren previsibles i per tant no són retaxables".

A partir d'ara, "el consistori comunicarà al promotor l'acord aconseguit i es procedirà a realitzar un seguiment administratiu per al ple compliment del mateix i poder completar la urbanització que resta per executar, desbloquejant així un problema i donant pas a noves oportunitats comercials i de treball per a la ciutat", ha apuntat Elena Jiménez


.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon