Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les dades del contagi obliguen a L'Eliana a ajornar les Festes Majors i la Setmana Esportiva

• L'Ajuntament suspén també la Setmana Esportiva prevista per al mes de juliol.

L'alcalde de l'Eliana, Salva Torrent, ha tornat a comparéixer aquest migdia per a informar la ciutadania sobre la situació actual de la Covid-19 en la localitat en un moment en el qual els positius per PCR en els últims 14 dies han augmentat a 105 casos. Segons les dades facilitades per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana això suposa una incidència acumulada de 571,83 casos per cada 100.000 habitants. Aquesta situació de risc extrem es constata, a més, amb el número de 90 PCR’s diaris que està realitzant el Centre de Salut.

Davant aquestes dades, l'Ajuntament ha acordat suspendre els ja reduïts actes previstos de les Festes Majors 2021, així com la Setmana Esportiva, i reforçar la presència policial durant els dies 15, 16 i 17 de juliol, en ser dies festius locals. “Entenem que no és moment per a celebracions. La prioritat ara és reduir el nombre de contagis”, ha assegurat.

I és que la franja d'edat on més positius s'estan registrant és la compresa entre 15 i 29 anys, produïts fonamentalment en viatges fora de la Comunitat Valenciana i en reunions socials o festes. “És hora d'aplicar el sentit comú i ser més responsables que mai especialment entre els no vacunats”, ha afirmat Torrent. Així mateix, ha recordat que la setmana que ve s'iniciarà la immunització de la franja d'edat de 39 a 30 anys i, a partir del 9 d'agost, s'espera començar a vacunar al sector entre 29 i 20 anys.

Fins llavors, ha advertit continua sent fonamental mantindre la distància social, portar la mascareta obligatòria en espais tancats i molt recomanable a l'aire lliure, així com evitar al màxim els actes socials.

COMUNICAT OFICIAL

L'Ajuntament de l'Eliana ha resolt ajornar les Festes Majors 2021 a causa de l'increment de les dades de contagi de la Covid-19 en la localitat, amb una incidència acumulada de 571,83 casos per cada 100.000 habitants, segons la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana.

La celebració de les festes d'enguany estava prevista en una versió reduïda, del 14 al 17 de juliol, amb un limitat nombre d'actes. No obstant això, i davant les elevades xifres de contagis dels últims dies, l'Ajuntament ajornarà fins a nou avís les festivitats en honor a la Mare de Déu del Carmen, al Crist del Consol i la copatrona, La Puríssima.

A més, ha suspés la Setmana Esportiva, prevista del 18 al 24 de juliol i reforçarà la presència policial durant els dies 15, 16 i 17, coincidint amb els festius locals.

Totes aquestes mesures responen als nous brots que s'estan produint entre els més joves i tenen com a objectiu evitar actes que mobilitzen a aquest sector de la població i evitar així possibles contagis i l'expansió del virus.

El Consistori recorda la necessitat de portar posada la mascareta en espais públics, mantindre la distància de seguretat interpersonal, reduir el contacte i evitar actes socials que no complisquen amb la normativa sanitària vigent.

En aquesta situació, es requereix a la ciutadania la seua col·laboració per a actuar amb responsabilitat.




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon