Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió


Suscríbete y recibe las novedades
Correo:

Pots buscar

L'Ajuntament de Llíria restaurarà el refugi de la Guerra Civil del CEIP Sant Vicent amb una subvenció rebuda de Diputació


L'Ajuntament de Llíria rebrà de la Diputació de València una subvenció de 22.182 euros per al projecte de condicionament, restauració i posada en valor del refugi de la Guerra Civil del CEIP Sant Vicent. Les obres està previst que s'executen al llarg de l'any 2022.

Durant les obres de reforma del col·legi Sant Vicent es va localitzar una boca d'accés encara desconeguda al refugi antiaeri construït sota el grup escolar. Este data d'entre 1938 i 1939, i es degué construir per a cobrir, sobretot, les necessitats de l'edifici com a hospital militar, on hi ha constància que van morir més d'un centenar de persones. Es tenia documentació de tres boques d'accés, però es desconeixia l'existència de la quarta.

En comprovar el bon estat del refugi, es va decidir sol·licitar la subvenció a la Diputació per a dur a terme els treballs de posada en valor. Estos consistiran en la redacció del projecte d'intervenció i en la sol·licitud dels permisos corresponents a la Conselleria de Cultura per a procedir a l'excavació i neteja del refugi. Una vegada fets estos tràmits, s'instal·laran els elements necessaris (llums, passamans, elements d'evacuació, so…) perquè puga ser visitable.

D'esta manera, "la ciutat podrà comptar un nou recurs turístic i patrimonial, que permetrà seguir amb el camí iniciat de recuperació de la Memòria Històrica i de coneixement d'aquella època", ha destacat l'alcalde Joanma Miguel.

Per part seua, la regidora impulsora del projecte, Consuelo Morató, ha assenyalat "la importància del seu valor testimonial, amb un gran caràcter pedagògic, per a la ciutadania de Llíria i tota la gent interessada en aquell període de la nostra història. A més, pot ser un interessant recurs didàctic tant per al col·legi Sant Vicent com per a la resta de centres educatius de la població, ja que amb la seua visita es pretén ampliar el coneixement de l'alumnat sobre eixe moment històric"


.


Tags: , ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :