Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de Bétera finalitza el seu primer Pla d'Asfaltat de 2021

· En total s'han pavimentat 4.600 metres que suposen la millora i modernització de les vies urbanes i interurbanes per a així garantir la seguretat viària en el municipi.

· La millora en les vies continuarà amb la inversió de 840.000€ en un nou projecte d'asfaltat i 715.000€ en l'adequació i condicionament de camins rurals.

Segons manifesta  l'alcaldessa "Continuem complint amb el nostre objectiu de donar solució a la deterioració de les nostres vies urbanes i interurbanes que en els últims anys havien mancat de manteniment i suposaven un greu perill per a la mobilitat de la nostra població",  així mateix la regidora d'Obres Públiques, Gloria Campomanes, ha afirmat que "garantir la seguretat dels nostres veïns i veïnes és una de les nostres prioritats".

Aquest pla, de més de 291.000€ d'inversió, ha permés executar obres de millora i condicionament del paviment al carrer Prat de Cabanes, Avinguda Europa, camí d'accés al R-21, fons de sac de Mas Camarena, Avinguda Diputació, Ronda Oest, carrer Oroneta, carrer Calandria i Avinguda Azahar.

El Pla d'actuació es va iniciar a la fi d'abril i ha acabat ara amb els últims treballs realitzats en els fons de sac de Mas Camarena, zona on en una següent actuació s'iniciaran treballs de millora en l'oval superior.

A aquestes obres els han precedit treballs al carrer Prat de Cabanes, Oroneta i Calandria que han permés corregir les zones de sots i les deficiències en el paviment. També s'ha actuat en el camí d'accés al R-21 que ha suposat millorar la connexió des de la zona del nou Sector R-21 i Montesano, amb la Carretera CV-336 cap a la rotonda de Cumbres de Sant Antoni.

Destacant, entre les actuacions, les dutes a terme en vies amb gran afluència de pas com són l'Avinguda Diputació, Avinguda de l'Oest i l'Avinguda Azahar que suporten el trànsit de nombrosos vehicles cada dia i que requerien d'una actuació urgent.

Actuacions igual de necessàries com les realitzades en l'Avinguda Europa, que amb un tram de poc més de 550 metres, comptava amb 300 d'ells amb una gran deterioració que feien el vial pràcticament intransitable. Ara s'ha corregit tant la falta de manteniment com els desnivells i desperfectes del vial, que han suposat atendre una demanda històrica dels veïns i veïnes de la zona.

A més totes aquestes obres de millora han portat aparellada la senyalització viària dels carrers, camins i avingudes que també comptaven amb un deficient manteniment. I també, en molts dels vials, la incorporació de reductors de velocitat.

Noves inversions

Però, tal i com afirma, la regidors d'Obres Públiques, "no ens quedarem només en aquesta inversió continuarem treballant en moltes altres zones del terme a fi de continuar millorant les vies urbanes i interurbanes de Bétera".

D'aquesta manera, i dins del Pla d'Inversió Local que injectarà al municipi prop de 14 milions d'euros, l'actual equip de govern ha destinat 840.000€ més a un segon Pla d'Asfaltat que continue l'actual línia de millores en el pavimentat del municipi i també s'emprendran obres d'adequació i condicionament en els camins rurals del terme que suposaran una inversió total de 715.000 euros.

Al que cal sumar una inversió de 500.000€ per a l'adequació de voreres i 130.000€ destinats a pintura viària. "És fonamental pintar les nostres vies perquè la falta de manteniment ha fet que ni tan sols es vegen. Li donarem solució al que en anys s'ha obviat", ha ressenyat Gloria Campomanes.





Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon