Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió


Suscríbete y recibe las novedades
Correo:

Pots buscar

La Diputació lamenta la judicialització de la Variant Sud de Pedralba per la inacció i el silenci de la Conselleria


La Diputació de València lamenta la judicialització de la Variant Sud de Pedralba per la inacció de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecologica. El president de la institució provincial, Toni Gaspar, considera "lamentable l'actitud de la Conselleria i els seus responsables", encara que no es mostra sorprés i recorda que la Diputació "ha demostrat àmpliament durant els últims anys que sempre ha volgut executar, des de la legalitat i la prudència, esta obra tan important per a les veïnes i veïns de Pedralba".

La prova més evident d'esta intencionalitat és que la Diputació ha représ el procés d'expropiacions necessari per a poder iniciar l'obra, com demostra l'escrit datat l'1 de juny del present any en què el cap de servei de Carreteres comunica al seu homòleg de la secció d'Expropiacions que "queda alçada la suspensió temporal de la tramitació de l'expedient expropiatori, havent de continuar amb el procediment".

L'àrea provincial de Carreteres- de Diputació- va realitzar este moviment després de rebutjar el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat un dia abans dictar mesures cautelars sobre la Declaració d'Impacte Ambiental (DIA) de la Variant de Pedralba, la qual cosa permetia al projecte de la Diputació seguir el seu curs. En paral·lel, el president Gaspar va remetre un tercer escrit a la Conselleria, esta vegada dirigit a la màxima responsable d'Agricultura, Mireia Mollà, sol·licitant de nou l'informe favorable de l'ens autonòmic per a executar l'obra.

Sense resposta

Igual que en les dos ocasions anteriors en què la Diputació va sol·licitar a la Conselleria llum verda per a escometre l'obra i desviar els 3.000 vehicles diaris que travessen Pedralba, des que al març de 2019 finalitzara la suspensió cautelar de tres anys per la revisió del Pla d'Ordenació dels Recursos Naturals del Túria (PORN), la institució que presidix Toni Gaspar no ha obtingut resposta de la Conselleria, més enllà de sengles escrits signats per la cap de servei de Gestió d'Espais Naturals i el director general de Medi Natural, primer, i per la secretària autonòmica d'Emergència Climàtica, més tard, en els quals s'admet la legalitat del procés però s'insta a buscar alternatives en previsió de la futura aprovació del PORN.

Davant la "confusa situació" generada per la inacció de la Conselleria, responsable de validar mediambientalment el projecte, i la pressió dels veïns per a executar-lo i de col·lectius ecologistas per a detindre-lo, arribant fins i tot a recórrer la pròrroga de la DIA, el president Gaspar va decidir preguntar al Consell Jurídic Consultiu sobre la conveniència de seguir avant amb la Variant Sud de Pedralba. El CJC va reconéixer igualment la legalitat del procediment i la viabilitat d'escometre l'obra, si bé va recomanar "prudència" a la Diputació en espera d'una futura revisió del PORN que poguera afectar el projecte.

Els principis de responsabilitat, prudència i legalitat han marcat l'acció de la Diputació de València en un procés que es manté actiu amb les expropiacions, mentre el màxim responsable provincial continua esperant resposta de l'executiu autonòmic. En el seu últim escrit, dirigit a la consellera Mollà i datat el 15 de juny d'enguany, Gaspar insistix que s'emeta el preceptiu informe que avale l'obra o, en defecte d'això, que "s'especifique amb claredat si la DIA favorable i la concessió de la seua pròrroga ha d'entendre's com a substitutiva d'este informe".

El president provincial finalitza el seu escrit advertint a la Conselleria que "en el supòsit de no atendre de manera urgent i sense demora el requeriment previ davant la inactivitat d'eixa administració, la Diputació, sense perjudici de la responsabilitat en què incórrega el responsable de la demora, es reserva l'exercici de les accions administratives i judicials que considere oportunes". "Estem farts de tantes traves i molt molestos amb l'actitud de la Conselleria que ni fa ni deixa fer", conclou Gaspar.


Tags: , , , ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :