Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió


Suscríbete y recibe las novedades
Correo:

Pots buscar

La Diputació i Fevecta impulsaran cooperatives liderades per dones que cuiden a majors i dependents


L'àrea d'Igualtat de la Diputació de València i la Federació Valenciana d'Empreses Cooperativa de Treball Associat (FEVECTA) han posat en marxa esta setmana el projecte 'Juntas mejor', amb el qual pretenen impulsar la creació de cooperatives de treball liderades per dones que presten serveis d'atenció a persones majors i dependents en comarques de l'interior de la província.

El projecte, que es desenvoluparà a les comarques de La Serranía, El Rincón d'Ademuz, Requena-Utiel i L'Hoya de Buñol, oferirà oportunitats d'autoocupació i professionalització a dones en desocupació o altres situacions de vulnerabilitat econòmica o social i, al mateix temps, contribuir a generar els serveis indispensables per a abordar els reptes que implica l'envelliment progressiu de la població de l'interior de la província de València.

En paraules de la diputada d'Igualtat, Eli García, "esta iniciativa fomenta el cooperativisme entre les dones dedicades a cuidar a persones, però a més és un projecte transversal que es desenvoluparà als ajuntaments a través dels ADL's per a oferir una cobertura legal a dones en situació de vulnerabilitat".

Per part seua, el president de FEVECTA, Emilio Sampedro, considera que este projecte al costat de la Diputació "serà un banc de proves per a la col·laboració públic-privada imprescindible en un context d'incertesa com l'actual, l'èxit del qual depén, en gran manera, de posar en comú l'experiència de FEVECTA en els processos d'emprenedoria sota la fórmula cooperativa i de gestió, motivació i acompanyament de grups en processos d'autoocupació col·lectiva, i el suport i la col·laboració estreta de tots els ajuntaments, mancomunitats i agències de desenvolupament local implicats".

"Pretenem posar en valor el treball de tantes dones de comarques de l'interior de la Comunitat que tradicionalment vénen cuidant a persones del seu entorn d'una manera silenciosa, per la seua falta de regulació, de contrapartida econòmica, però alhora tan valuosa econòmica i socialment, i volem fer-ho impulsant la creació de cooperatives de treball creades i liderades per dones, que presten serveis d'atenció i cura a persones en l'entorn local", explica Sampedro.

 

Xarrades i cursos de formació

 

L'objectiu del projecte 'Juntas mejor' és empoderar a dones i capacitar-les per a prestar serveis d'atenció i cures a persones majors i per a aconseguir-lo se celebraran xarrades i cursos de formació en nou municipis de les quatre comarques assenyalades.

La primera de les xarrades va tindre lloc este dimecres a Buñol, mentre que Requena va acollir la sessió del dijous amb el títol 'Crea la teua ocupació, emprén en femení: Cooperatives de serveis d'atenció i cures en el teu municipi'. Després de les xarrades tindran lloc els cursos de formació amb aquelles dones que desitgen incorporar-se a la iniciativa.

La programació de 'Juntas mejor' té fixada data a Utiel per al 9 de juliol i arribarà també a altres sis municipis encara per concretar de les comarques d'interior de la província.


Tags: , ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :